NEVERJETNO

V hiši čudežev ozdraveli že tisoči

V mestece Canton v Ohiu se zgrinjajo na smrt bolni z vseh koncev ZDA. Žensko, ki je tam živela pred drugo svetovno vojno, je obiskal Jezus in ji ozdravil raka.
Fotografija: Po obisku je Rhonda dobila stigme. FOTO: Ginosphotos/Getty Images
Odpri galerijo
Po obisku je Rhonda dobila stigme. FOTO: Ginosphotos/Getty Images

V AMERIŠKI zvezni državi Ohio obstaja hiša čudežev, v kateri je bilo menda hudih, tudi smrtonosnih bolezni ozdravljenih na tisoče ljudi. Vse se je začelo davnega leta 1939, ko je v hiši z možem alkoholikom in njuno posvojenko živela Rhonda Wise. Nenadoma je Rhonda zbolela za rakom, ko so v bolnišnici ugotovili, da ji ne bodo mogli pomagati, pa so jo poslali domov. Ker ji ni preostalo drugega, je začela moliti še bolj zavzeto kot prej in nekega dne jo je obiskal Jezus. Kot pravi legenda, je sedel v leseni stol ob Rhondini postelji, ko ga je vprašala, ali je prišel ponjo, pa ji je odgovoril, da njen čas še ni prišel. En mesec pozneje je Rhonda Wise popolnoma ozdravela, na njenem telesu pa so se pojavile stigme, krvaveče rane, enake tistim, ki jih je na križu utrpel Jezus. Do smrti jo je ta menda obiskal še večkrat, med enim takšnih obiskov je blagoslovil vodo v enem od vrčev v njeni hiši in Rhondi dejal, da bodo vsi, ki »uporabljajo to vodo, nagrajeni za njihovo vero«.

Od takrat v hišo v mestecu Canton derejo bolni z vseh koncev Amerike, ki si želijo ozdravitve. Med njimi je bil celo zdravnik Mark Shoag, ki so mu v telesu odkrili kar 48 tumorjev, 40 v pljučih, ter mu napovedali še šest mesecev življenja. Za hišo čudežev mu je povedal prijatelj, in čeprav je bil kot zdravnik zelo skeptičen, se je odločil, da jo vseeno obišče, izgubiti ni imel več nič. Tam so ga posadili na leseni stol, v katerem naj bi sedel Jezus, ko je obiskal Rhondo, in naslednji dan se je začel počutiti bolje, šest let pozneje pa je Mark Shoag ne le še vedno živ, temveč povsem zdrav. Hiša čudežev je neozdravljive bolezni ledvic ozdravila tudi Andreo Kissel-Conti, ki jo je tja kot petletno deklico pripeljala mama. »Prikazala se mi je sveta Terezija in dejala, da se bom kmalu počutila boljše. Ves čas se je smehljala in okrog nje so padali cvetni listi vrtnic. Ko sem naslednjič odšla na pregled zaradi ledvic, je bilo to tudi zadnjič, ozdravela sem,« se spominja zdaj odrasla Andrea.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije