NAPETOSTI NE POJENJAJO

Ubitih naj bi bilo že ogromno otrok: »Številke so grozljive«

V Gazi še naprej potekajo intenzivni spopadi med izraelskimi silami in Hamasom, pri čemer Izrael trdi, da je ubil več deset pripadnikov te oborožene skupine. V napadu na begunsko taborišče na severu Gaze je bilo ubitih najmanj 50 ljudi.
Fotografija: V bojih na Bližnjem vzhodu je izgubilo življenje že ogromno ljudi. FOTO: Ronen Zvulun Reuters
Odpri galerijo
V bojih na Bližnjem vzhodu je izgubilo življenje že ogromno ljudi. FOTO: Ronen Zvulun Reuters

V izraelskem napadu na begunsko taborišče Džabalija na severu Gaze je bilo danes ubitih najmanj 50 ljudi, še okoli 150 je ranjenih, so sporočile tamkajšnje palestinske oblasti. V Gazi medtem še naprej potekajo intenzivni spopadi med izraelskimi silami in Hamasom, pri čemer Izrael trdi, da je ubil več deset pripadnikov te oborožene skupine.

»Več kot 50 ljudi je mrtvih, okoli 150 ranjenih ter na desetine pod ruševinami v izraelskem pokolu, katerega tarča so bili domovi v taborišču Džabalija na severnem območju Gaze,« je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje.

Vodja civilne zaščite v Gazi je opozoril, da je bilo taborišče popolnoma uničeno. »Na območju živi na stotine državljanov. Okupacijske zračne sile pa so to okrožje uničile s šestimi bombami ameriške izdelave,« je dejal. Ob tem je mednarodno skupnost pozval k takojšnjem ukrepanju, da ustavi Izrael, preden bo prepozno, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Potekajo intenzivni spopadi

Na območju Gaze še naprej potekajo intenzivni spopadi med izraelskimi silami in pripadniki palestinskega Hamasa. Izrael trdi, da je v obračunih ubil na desetine pripadnikov Hamasa, uničil več izstrelišč protitankovskih raket in zasegel večjo količino orožja, poroča britanski BBC.

Spopadi med Izraelom in Hamasom za seboj puščajo ogromno ruševin. FOTO: Ahmed Zakot Reuters
Spopadi med Izraelom in Hamasom za seboj puščajo ogromno ruševin. FOTO: Ahmed Zakot Reuters

Hamas medtem trdi, da je napadel štiri vozila izraelske vojske južno od mesta Gaza in streljal na vojake v bližini mejnega prehoda Kerem Šalom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pokopališče za otroke

Sklad Združenih narodov za otroke Unicef je danes opozoril, da je območje Gaze postalo pokopališče za tisoče otrok in pozval k takojšnji humanitarni prekinitvi ognja.

»Številke so grozljive. Domnevno je bilo ubitih več kot 3450 otrok. Presenetljivo je, da se število vsak dan znatno poveča. Gaza je postala pokopališče za tisoče otrok, za vse druge pa je pravi pekel,« je dejal tiskovni predstavnik Unicefa.

Dodal je še, da več kot milijon otrok na območju Gaze trpi zaradi pomanjkanja čiste vode, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije