KRIMINAL

Turiste omamijo in okradejo

Preplah v znanem španskem letovišču. Večina prevarantov prihaja iz vzhodne Evrope.
Fotografija: Španska policija poziva turiste, naj bodo skrajno previdni. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Španska policija poziva turiste, naj bodo skrajno previdni. Foto: Reuters

BENIDORM – V španskem letovišču Benidorm, 50 kilometrov vzhodno od Alicanteja ob Sredozemskem morju, policija v medijih in s sporočili na javnih mestih opozarja turiste, da tolpe iz vzhodne Evrope prežijo na neprevidne dopustnike.

»Dekle je pristopilo k mojemu pijanemu prijatelju in jasno namignilo, da bi bila ljubica za eno noč. V večernem rajanju smo ga izgubili. Ni se odzival na telefonske klice, izginotje smo prijavili policiji, naslednje jutro smo ga našli na plaži vsega omotičnega in okradenega. Ostal je brez denarja in dokumentov.«

Izkazalo se je, da je dekle Angleža omamilo, in sicer tako, da mu je v pijačo nasulo uspavalo. Žrtvam v pijačo nasujejo tudi prašek, ki ga uporabljajo posiljevalci. Med tatovi so tudi moški, preoblečeni v ženske.
Prevaranti do turistov različno pristopajo.


Nekateri se na ulici predstavljajo kot promotorji klubov in pubov. Na družabnih omrežjih so se pojavili posnetki žepark, deklet, ki se naredijo pijane in nadlegujejo mimoidoče moške ter jim iz žepov poskušajo izmakniti denarnico.

Policija se je odzvala s poostrenim nadzorom in, denimo, aretirala mlado Romunko, ki je nekemu turistu ukradla 400 evrov. Neka druga barabinka pa se je najprej dobrikala starejšemu moškemu, potem pa mu ukradla ročno uro, vredno 5000 evrov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije