Spolne sužnje na Deviških otokih

Epsteinova zapuščina z novo tožbo. Trgovina z ljudmi in spolne zlorabe.
Fotografija: Na Deviških otokih so številna dekleta doživljala pekel. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Na Deviških otokih so številna dekleta doživljala pekel. FOTO: Reuters

Nagnusna dejanja pokojnega Jeffreyja Epsteina dobivajo nove razsežnosti. Na Deviških otokih so v sredo v imenu vlade vložili tožbo proti pedofilovi zapuščini, ki je dva svoja otoka namenil trgovanju s spolnimi sužnjami, posilstvom in spolnim zlorabam, žrtve pa je tja vabil predvsem pod pretvezo, da jim bo ponudil pošteno delo.

Po tožbi sodeč je Epstein s sodelavci od leta 2001 do 2008. na otoku Little St. James zlorabljal mladoletna dekleta iz tujine, stara od pičlih dvanajst pa do sedemnajst let, ko pa je njegova izprijena dejavnost postala preobsežna, je kupil še sosednji otok Great St. James. Neko dekle naj bi celo poskušalo pobegniti s plavanjem, a so jo nasilneži našli in prepeljali nazaj na kopno. Otoka sta vredna približno 77 milijonov evrov, skupno premoženje na obeh je ocenjeno na pol milijarde. »Tožba govori zase in kaže na vzorec trgovine z ljudmi, spolne zlorabe in prisilnega dela mladih deklet in otrok,« je izjavila pravosodna ministrica Deviških otokov Denise George.

Njegova pedofilska dejanja dobivajo nove razsežnosti. FOTO: Reuters
Njegova pedofilska dejanja dobivajo nove razsežnosti. FOTO: Reuters

Spomnimo, Epstein si je lani po aretaciji v newyorškem zaporu vzel življenje, čeprav o okoliščinah smrti kroži več teorij zarote, številni njegovi pajdaši pa si še vedno mrzlično prizadevajo zmanjšati razsežnost kaznivih dejanj in zanikati svojo vpletenost. Tudi britanski princ Andrew, ki je ne le prijateljeval s pokojnim Epsteinom in tako zanesljivo vedel za bolestne zlorabe, tudi on naj bi bil dejavni izkoriščevalec mladoletnih deklet. Virginia Giuffre tako trdi, da je bila večkrat prisiljena v spolno občevanje s princem v Londonu, New Yorku in tudi na enem od Epsteinovih zasebnih otokov, ko ji je bilo komaj 17 let. Princ se je po izbruhu škandala in spodletelem intervjuju, v katerem je poskušal oprati svoje ime, a se je le še globlje pogreznil, umaknil od oči javnosti, kraljica mu je prav tako prepovedala opravljati dejavnosti v imenu krone. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije