NOVODOBNA SLUŽBA

Se da preživljati s tiktokom? Toliko klikov bi potrebovali

Za povprečno slovensko leto plačo bi potrebovali skoraj 50 milijonov ogledov.
Fotografija: Tiktok. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Tiktok. FOTO: Shutterstock

Dejavnost spletnega vplivneža je danes že lahko zelo dobro plačana služba, saj s promocijo izdelkov na instagramu mnogi zaslužijo precej več od povprečne slovenske plače. Kaj pa na tiktoku? Je mogoče zaslužiti samo s kliki in z ogledi? Portal Cashfloat je naredil primerjavo, koliko ogledov bi moral posameznik zbrati, da bi to zadostovalo za letno plačo v posamezni državi.

Če bi torej evre pretvorili v oglede na tiktoku, bi za zaslužek povprečne slovenske letne neto plače potrebovali skoraj 50 milijonov ogledov, povzema Marketing magazin.

Pri tem je zanimiv razpon držav glede na višino neto letne plače. Recimo: tiktokerjem iz Lihtenštajna bi trda predla, saj bi morali za 59 tisoč evrov, kolikor znaša njihov povprečni letni zaslužek, zbrati kar 188 milijonov ogledov. V podobni situaciji so Švicarji: za letno plačo 54 tisoč evrov bi potrebovali 174 milijonov ogledov. Na tretjem mestu je Danska: 43 tisoč evrov in 138 milijonov ogledov.

Letna neto plača in število ogledov na tiktoku. FOTO: zajem zaslona
Letna neto plača in število ogledov na tiktoku. FOTO: zajem zaslona

Med prvo deseterico so tudi naši severni sosedi Avstrijci, katerih povprečna letna plača znaša 32.880 evrov. Da bi to zaslužili s kliki na tiktoku, bi potrebovali 105 milijonov ogledov.

Kaj pa Slovenija? Naša povprečna neto letna plača znaša 15.480 evrov, kar nas uvršča na 20. mesto na lestvici držav. Za tak zaslužek pa bi posameznik potreboval slabih 50 milijonov ogledov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije