NAPAD Z DRONI

Rusija na udaru: v Moskvi odmevajo eksplozije, letališča urgentno zaprli (VIDEO)

Posnetek, objavljen na družbenih omrežjih, prikazuje dim, ki se vije v bližini večnadstropne zgradbe na nabrežju reke Moskve.
Fotografija: Posnetek, objavljen na družbenih omrežjih, prikazuje dim, ki se vije v bližini večnadstropne zgradbe na nabrežju reke Moskve. FOTO: Zaslonski Posnetek/omrežje X
Odpri galerijo
Posnetek, objavljen na družbenih omrežjih, prikazuje dim, ki se vije v bližini večnadstropne zgradbe na nabrežju reke Moskve. FOTO: Zaslonski Posnetek/omrežje X

Ruski sistemi zračne obrambe so sestrelili brezpilotno letalo, ki je letelo nad Moskvo, je povedal župan Sergej Sobjanin.

»En dron je skušal preleteti mesto. Odstranjen je bil zaradi delovanja zračne obrambe,« je Sobyanin zapisal v aplikacijo Telegram.

Dejal je, da zaradi razbitin, ki so padle na nabrežje v zahodni Moskvi, ni bilo poškodovanih ali resne škode.

Posnetek, objavljen na družbenih omrežjih, prikazuje dim, ki se vije v bližini večnadstropne zgradbe na nabrežju reke Moskve. Sobjanin sicer ni povedal, ali je dron prišel iz Ukrajine, je pa rusko obrambno ministrstvo pozneje Kijev obtožilo poskusa terorističnega napada na objekt v Moskvi.

image_alt
Putinov propagandist: Berlin, Dresden, Praga, Ljubljana – vse bo naše (VIDEO)

Moskovsko letališče Vnukovo in letališče v Kalugi, približno 200 kilometrov od glavnega mesta Rusije, sta danes zaprta zaradi varnosti, pa poroča RIA Novosti.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije