SODELOVALI SO GASILCI

Obilno deževje v Slavoniji povzročilo poplave, otroci ostali brez vrtca (VIDEO in FOTO)

Voda je v vrtcu segala skoraj do stropa.
Fotografija: V kraju Čačinci severno od Požege so poplave močno poškodovale tamkajšnji vrtec. FOTOGRAFIJE: YouTube, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
V kraju Čačinci severno od Požege so poplave močno poškodovale tamkajšnji vrtec. FOTOGRAFIJE: YouTube, zaslonski posnetek

Severovzhod Hrvaške je v petek zajelo obilno deževje, ki je v več delih Slavonije povzročilo poplave. O poplavljenih ulicah in objektih med drugim poročajo iz mesta Požega ter iz krajev blizu Virovitice.

V več kot 30 intervencijah je sodelovalo 20 gasilcev. 
V več kot 30 intervencijah je sodelovalo 20 gasilcev. 

Zaradi poplav so morali v Požegi po navedbah tamkajšnjih gasilcev zapreti več cest. V tem mestu so v petek opravili več kot 30 intervencij, v katerih je sodelovalo 20 gasilcev. Večinoma so črpali vodo iz stanovanjskih in poslovnih objektov.

Skoraj do stropa

V kraju Čačinci severno od Požege pa so poplave močno poškodovale tamkajšnji vrtec, ki so ga odprli pred letom in pol. Voda je v vrtcu segala skoraj do stropa, gasilci pa so v soboto tam začeli odstranjevati vodo in mulj. Po prvih podatkih so talne obloge in oprema v vrtcu skoraj povsem uničeni. 75 otrok, ki obiskujejo vrtec, bodo po napovedih začasno premestili v prostore bližnje osnovne šole.

Talne obloge in oprema v vrtcu so skoraj povsem uničeni. F
Talne obloge in oprema v vrtcu so skoraj povsem uničeni. F

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije