IMA DVE SPALNICI IN DVE KOPALNICI

Kapelica na vodi, ki je preurejena v luksuzno stanovanje, je spet na prodaj

Ni več primerna za pridige, lahko pa jo oddajate. Nekoč ena od dveh kapelic na vodi na svetu je bila že večkrat obnovljena.
Fotografija: Simbolična slika FOTO: Hase-hoch-2 Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična slika FOTO: Hase-hoch-2 Getty Images/istockphoto

Ameriški pridigarji so menda pogosto tudi veliki zaslužkarji, in če bi se radi podali v njihove vode, je zdaj tu prava priložnost za vas. Da bi se lažje vživeli v duhovno življenje, si za začetek nabavite primerno stanovanje, denimo plavajočo kapelo, ki se je po letu 2014 že četrtič znašla na prodaj med nepremičninskimi oglasi. Agencija, ki jo ponuja, hvali njena čudovita vitražna okna, zaradi katerih prostor obliva živahna barvna svetloba.

Nekoč ena od dveh kapelic na vodi na svetu je bila že večkrat obnovljena, vendar so lastniki ohranili večino njenih verskih elementov vključno z devet metrov visokim zvonikom. Danes nima več dovoljenja za maševanje; preurejena je v luksuzno stanovanje. Dobrih 167 m2 veliko bivališče je trenutno zasidrano v Palmettu na Floridi, kjer je postalo nekakšna lokalna znamenitost. Ponaša se z dvema spalnicama in dvema kopalnicama.

Narejena iz stekloplastike

Skrb, da bi bilo življenje na vodi lahko preveč burno, je odveč: kapela je v celoti narejena iz stekloplastike, kar omogoča plutje brez težav, jekleni tramovi pa skrbijo za to, da se ob nevihtnem vremenu ne prevrne. Plovilo poganjajo dizelski motorji, osemkilovatni generator pa omogoča tudi satelitsko televizijo in internet.

In koliko stane nenavadno stanovanje na vodi? Kupite ga lahko za 642.190 evrov, kar je vsekakor manj, kot bi vas stalo enako veliko luksuzno stanovanje v kateri od najnovejših prestižnih nepremičnin v slovenski prestolnici. Seveda pa plavajočo kapelo lahko namesto za bivanje kupite za oddajanje turistom – prejšnja lastnika, ki sta v prenovo vložila več kot 220.000 evrov, sta leta 2018 za storitve prek Airbnb zaračunavala 317 evrov na noč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije