NEVARNE KNJIGE

Javni sežig demonskega čtiva

V plamene padli tudi Harry Potter in Somrak.
Fotografija: Množica je vzklikala in ploskala, ko je pastor z zažigom knjig izganjal s sveta okultno in demonsko. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Množica je vzklikala in ploskala, ko je pastor z zažigom knjig izganjal s sveta okultno in demonsko. FOTO: Facebook

Pisana beseda je lahko sila nevarna. V to vse bolj verjamejo v ZDA, saj je šokirana Zveza ameriških knjižnic le lani prejela neprecedenčno število zahtevkov za prepoved kar 330 "spornih" knjig. Eden od okrožnih šolskih odborov v zvezni državi Tennessee je stvari vzel v svoje roke in pretekli mesec prepovedal grafični roman Maus, saj obravnava holokavst. A dokler so knjige med nami, četudi morda ne na dosegu roke, na nas preži nevarnost, je prepričan kontroverzni pastor Greg Locke, ki je, da bi v domove ljudi preprečil vdor demonski sil, organiziral javni sežig vsega nevarnega čtiva, ki se spogleduje z okultnim. Med drugim so v plamene velikanskega kresa, kar je v živo predvajal prek facebooka, leteli izvodi med mladino priljubljenega Harryja Potterja in vampirske trilogije Somrak.

Vse, povezano z mističnim in okultnim, se mora spremeniti v pepel. Zato je Locke pozival ljudi, naj na goreči dogodek prinesejo svoje izvode priljubljenih domišljijskih knjig, tarot karte, zdravilne kristale, knjige z uroki, table ouija za priklic duhov in vse ostalo, povezano z okultnim. "To bo naša redna serija Izganjanja demonov. Dobivamo stvari z vseh koncev, ki jih bomo sežgali. To niso igrice. Čarovništvo in zaklete reči je treba odpraviti!" je tulil zbrani množici, ki je ob kresu knjig ploskala in vzklikala: "Ne bom se več ukvarjal s čarovnicami in s čarovništvom. Ne bom se ukvarjal z demoni. Izgnal jih bom v imenu Jezusa Kristusa!" Med protestniki proti nevarni pisani besedi se je znašel samo eden, osamljen protiprotestnik, ki je v rokah držal izvoda romana Fahrenheit 451 in Darwinovega dela O izvoru vrst, a naj bi v ogenj vrgel knjigo, za katero je trdil, da je Sveto pismo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije