LOTERIJA

Jackpot vreden 1,4 milijarde evrov

Američane je zajela loterijska mrzlica. Povprečen smrtnik si takšne vsote ne zna niti predstavljati.
Fotografija: Dobitek oglašujejo na vsakem koraku. FOTO: AP
Odpri galerijo
Dobitek oglašujejo na vsakem koraku. FOTO: AP

WASHINGTON – Združene države Amerike je zajela loterijska mrzlica, potem ko je jackpot dosegel rekordno vrednost 1,4 milijarde evrov. Prav zaradi tega so Američani začeli še bolj množično kupovati srečke in upati, da jim bo usoda naklonjena. Gre seveda za nepredstavljiv znesek. Vsakemu bi že 100.000 evrov korenito izboljšalo življenje, milijonček bi ga popolnoma spremenil, kaj pa pomeni milijarda, si navadni smrtniki sploh ne znamo predstavljati.


Za Američane je PR Newswire nedavno izdelal zanimivo tabelo, na kateri so navedene vrednosti znanih predmetov. Tako je posest, na kateri živijo ameriški predsedniki, vredna približno 345 milijonov evrov, kar pomeni, da bi si jih z dobitkom lahko kupili kar več. Rokopis Leonarda Da Vincija Codex Leicester iz 16. stoletja se prodaja za 27,8 milijona.

Že en vplačani dolar bi nam za vedno spremenil življenje. FOTO: AP
Že en vplačani dolar bi nam za vedno spremenil življenje. FOTO: AP

Kupili bi si lahko na desetine otokov v Jadranskem morju, uporabljali bi lahko najdražji toaletni papir na svetu, ki stane 1,83 milijona evrov na rolico, saj je prevlečen z 22-karatnim zlatom. Kupili bi lahko celo lastno NBA-moštvo, na primer New Orleans Pelicans so vredni približno 900 milijonov evrov. Novo žrebanje bo danes ponoči. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije