ŠKODLJIVI PLINI

Ipad zadimil trgovino, tri zaposlene odpeljali v bolnišnico

Škodljivi plin se je iz elektronske naprave najverjetneje pokadil iz zamenjane baterije. Primerov je menda več.
Fotografija: Applovo poslovalnico v središču Amsterdama so kmalu po evakuaciji spet odprli, a preiskava je še v teku. (Fotografija je simbolična.) FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Applovo poslovalnico v središču Amsterdama so kmalu po evakuaciji spet odprli, a preiskava je še v teku. (Fotografija je simbolična.) FOTO: Reuters

AMSTERDAM – Konec minulega tedna se je v Applovi poslovalnici v središču Amsterdama iz enega od ipadov pokadil dim. Tri zaposlene, ki so dim vdihnili, so zaradi težav z dihanjem takoj odpeljali v bolnišnico. Ipad so položili v požarnovarno škatlo s peskom, trgovino pa evakuirali in poklicali gasilce, ki so kasneje odstranili pokvarjeni ipad in prostor ustrezno prezračili.

Applovo poslovalnico so po incidentu kmalu spet odprli, še vedno pa poteka preiskava, kaj se je zgodilo in od kod se je pokadil škodljivi dim. Spletna stran 9to5mac sicer poroča o več podobnih incidentih, ko se je iz elektronskih naprav, ki so jim zamenjali baterije, začel valiti strupen dim.


Menda so se tovrstni dogodki začeli dogajati po tem, ko so v začetku tega leta uporabniki podjetju Apple očitali upočasnjevanje starejših naprav s slabšimi zmogljivostmi baterij. V odgovor je Apple takrat začel zamenjavo starih baterij z novejšimi, a vse kaže, da si je s tem naredil le medvedjo uslugo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije