Gasilec Merklovi »dol vrgel« slušalko: Ne me zaje*avat, delam

»Mislil sem, da me nekdo zafrkava, zato sem prekinil,« je povedal André Muswieck, požarni vodja.
Fotografija: FOTO: Reuters 
Odpri galerijo
FOTO: Reuters 

Tega si niti ameriški predsednik Donald Trump najbrž ne bi privoščil. Moraš biti res pogumen, da prekineš zvezo, ko kliče najvplivnejša ženska v Evropi. Gasilcem res ne manjka poguma, a vseeno ... Kanclerka Angela Merkel jih je želela le pohvaliti. 

Nemčija se bori proti koronavirusu, številke se iz dneva v dan slabšajo, več kot 60.000 ljudi je trenutno okuženih, 540 pa jih je umrlo. Merklova je slišala za zgodbo gasilcev iz kraja Bergen auf Rügen. Ti so bili testirani na covid-19, in ko je bil test negativen, so poveljniku rekli, da ne želijo prostih dni. Vztrajali so, da bodo med trajanjem te krize v menjavi 0–24.To je navdušilo Merklovo, zato je poklicala vodjo v tej provinci, piše Nordkurier.

V drugo le uspelo

»Pozdravljeni, Merklova pri telefonu,« je začela telefonski pogovor kanclerka. »Daj, no, nimam časa za*ebancijo, delamo tukaj,« se je odzval glas na drugi strani.To je bil André Muswieck, požarni vodja. Minuto kasneje je telefon spet zazvonil. Merklova je tokrat klic prepustila svojim uslužbencem, da so jo pravilno najavili, da ne bi gasilci še drugič prekinili zveze.

»Mislil sem, da me nekdo heca. Samo to še zdaj potrebujem, da me objavijo na spletu in da se mi ljudje smejejo. Toliko dela imamo,« je po nesporazumu dejal gasilski načelnik. Merklova je v drugem poskusu le dobila zvezo z njim in vključil je zvočnik, tako da so vsi s postaje slišali njene pohvale.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije