VESELO NA DELO

FOTO: Župan šokiral in naredil izpit za bager

Zagrebškega župana se je oprijel naziv Mile bagerist, ko je sporočil veselo novico.
Fotografija: Župan Milan Bandić že 12 let obljublja prenovo žičnice na Sljeme. Zdaj je napovedal začetek del tako, da je sam izkopal prvo luknjo. Pred tem pa je opravil izpit za bagerista. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Župan Milan Bandić že 12 let obljublja prenovo žičnice na Sljeme. Zdaj je napovedal začetek del tako, da je sam izkopal prvo luknjo. Pred tem pa je opravil izpit za bagerista. FOTO: Facebook

»Dovoljenje za bagerista je v žepu. Se vidimo v petek ob 11. uri ob začetku del na zagrebški žičnici,« je objavil zagrebški župan Milan Bandić na facebooku, zraven pa še fotografiji obeh strani svoje izkaznice za voznika oziroma strojnika bagerja. Na izkaznici ima sicer 64-letni Bandić fotografijo iz svojih mlajših let.


Bandić velja za populista, zdaj pa se je tudi javno pohvalil, da bo sam izkopal prvo luknjo in s tem naznanil začetek gradnje žičnice, ki bo povezala mestno obrobje s Sljemenom na vrhu Zagrebške gore. Na prenovljeno žičnico čakajo že 12 let, Sljeme pa je med Zagrebčani priljubljen kraj za izlete.


»Če bom ostal brez službe, bom lahko služil z delom z bagerjem,« je še povedal Bandić v začetku leta, ko je objavil, da se je na zavodu za izobraževanje odraslih v Zagrebu začel učiti za bagerista. Hrvaški mediji so spremljali tudi del njegovega praktičnega izobraževanja s 50-tonskim bagerjem, s katerim je izkopaval zemljo in jo nalagal na tovornjak. V zagrebški mestni upravi pa so mu nadeli vzdevek Mile bagerist. Izpit je opravil v pičlih dveh dnevih.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije