HUDE POŠKODBE

FOTO: Brutalno pretepli politika, bil je na robu smrti

Sumijo, da je šlo za politično motiviran napad.
Fotografija: Frank Magnitz. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Frank Magnitz. FOTO: Facebook

BREMEN – Na ulicah Bremna na severozahodu Nemčije so napadli in hudo pretepli tamkajšnjega vodjo desničarske stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) Franka Magnitza, je sporočila stranka in na facebooku objavila fotografijo nezavestnega Magnitza z močno poškodovano glavo. Zaradi hujših poškodb se zdravi v bolnišnici. 

Bremenska policija je pojasnila, da so Magnitza v ponedeljek popoldne v središču mesta napadli trije zamaskiranci, ki jih še iščejo. Sumijo, da so v ozadju napada politični motivi. Tožilstvo je že sprožilo preiskavo. Neznanci so ga pretepli s palicami in obrcali, dokler ni obležal nezavesten, so še sporočili iz stranke. Vodja AfD Jörg Meuthen pravi, da je bil Magnitz pretepen skoraj do smrti.

AfD je na lanskih volitvah vstopil v nemški parlament s skoraj 13 odstotki podpore. Zavzema se predvsem za Nemčijo brez migrantov. Zaradi protimigrantske in populistične retorike vzbuja precej burna čustva pri političnih nasprotnikih. Prejšnji teden je pred pisarno stranke na Saškem celo razneslo eksplozivno napravo, ki je bila skrita v smetnjaku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije