USULO SE JE

Huda ura nad Slovenijo, klestila je ogromna toča (VIDEO)

Toča je ponekod uničila del kmetijskih pridelkov.
Fotografija: Jedro nevihtnega oblaka nad Opatjim selom na Krasu. Narava si je komaj opomogla od suše, zdaj pa je toča oklestila čisto vse. FOTO: bralec Milovan
Odpri galerijo
Jedro nevihtnega oblaka nad Opatjim selom na Krasu. Narava si je komaj opomogla od suše, zdaj pa je toča oklestila čisto vse. FOTO: bralec Milovan

Dele Slovenije je zajelo neurje s točo. Po pisanju portala Neurje.si so ljudje poročali o toči iz več krajev po Sloveniji. Toča je med drugim klestila v Selih pri Krasu, potem na območju Vrhnike, nevihta z močnim nalivom in manjšo točo pa je zajela tudi območje Velenja. Večja količina sodre in manjše toče je ob močnejši nevihti padla na območju Šmarja pri Jelšah, neurje s točo je nastalo tudi nad delom Gorenjske.



Zaradi večje količine padavin v razmeroma kratkem obdobju je bilo v več delih Slovenije po podatkih centra za obveščanje za odstranjevanje posledic potrebno posredovanje gasilcev. Gasilci so posredovali v Šentvidu pri Grobelnem na območju Šmarja pri Jelšah, v Škofji Loki so morali očistiti zamašen odtok za meteorno vodo, zaradi česar je prišlo do udara vode v bližnjem objektu, v Poti na Smrečje v Ljubljani, kjer je meteorna voda zaradi poškodovane strehe tekla v stanovanjsko hišo, in v Renčah pri Novi Gorici, kjer je meteorna voda zalila dvorišče stanovanjske hiše.

Toča v vasi Gradnje nad Podbočjem. FOTO: bralka Vanja
Toča v vasi Gradnje nad Podbočjem. FOTO: bralka Vanja


Močna nevihta je nastala na Goriškem, potovala je v smeri Krasa proti jugovzhodu, torej iz Primorske proti Notranjski in čez večji del države. Zaradi velike možnosti pojavljanja toče je Arso za dele Slovenije prižgal rdeči alarm.



O nenavadnem pojavu poročajo iz hrvaške Istre. V Trvižu, v osrednji Istri, je zapadla neverjetna količina toče, zato so mnogi pomislili, da je snežilo, saj so bila tla vsa pobeljena. Kako je bilo to videti, poglejte na spodnjih posnetkih. Iz Buzeta pa poročajo, da je toča uničila kmetijske pridelke.





Za dele Slovenije gori rdeči alarm, z neba grozi nevarnost

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije