SPOLNE ZLORABE

Papež: Vsak dan molite za Cerkev

Vernike je pozval k molitvi zaradi spolnih zlorab.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

VATIKAN – Papež Frančišek je vernike po vsem svetu pozval, naj v oktobru, mesecu rožnega venca, vsak dan molijo za Cerkev, ki jo pretresajo spolni škandali. »Sveti oče se je odločil vernike po vsem svetu povabiti, naj v oktobru, mesecu, ki je posvečen Mariji, vsak dan molijo rožni venec,« so sporočili s svetega sedeža. Dodali so, da jih je pozval, naj v molitvah prosijo za »zaščito Cerkve pred hudičem«.

Verniki naj se v molitvi zavedajo krivde, napak in zlorab te institucije, storjenih v sedanjosti in preteklosti, ter se zavežejo, da se bodo brez obotavljanja borili proti zlu, ki ne sme prevladati, je pozval papež. Papež Frančišek je poziv vernikom objavil tik pred sinodo škofov z vsega sveta, ki bo med 3. in 28. oktobrom v Vatikanu. Na njej naj bi razpravljali o spolnih zlorabah.

Katoliško cerkev v zadnjem obdobju pretresajo številni spolni škandali, med drugim v Nemčiji, Čilu in ZDA. Papež Frančišek je spolne škandale že večkrat obsodil in priznal, da je ta predolgo ignorirala bolečino žrtev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije