KANDIDATI

Znano, kdo se bo boril za naslednika Fajonove na čelu SD

Kandidacijska komisija SD je pregledala prispela soglasja evidentiranih za individualne funkcije in kolektivne organe stranke ter pripravila predlog kandidatne liste za 15. Kongres SD, ki bo potekal 13. aprila v Ljubljani.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

Poročali smo že, da Tanja Fajon ne bo kandidirala za predsednico stranke SD. Kot pravi, se zaveda odgovornosti, ki je s težo bremena afere sodna palača stranko močno prizadela.

Zdaj pa so iz SD sporočili, da je kandidacijska komisija pregledala prispela soglasja evidentiranih za individualne funkcije in kolektivne organe stranke ter pripravila predlog kandidatne liste za 15. Kongres SD, ki bo potekal 13. aprila v Ljubljani. 

Za predsednika SD so podali soglasje za kandidaturo Jani Prednik, Milan Brglez in Tadej Beočanin.

Jani Prednik. FOTO: Matej Druznik
Jani Prednik. FOTO: Matej Druznik

Milan Brglez. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Milan Brglez. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Za podpredsednici SD Aleksandra Vasiljevič, Andreja Katič, Bojana Muršič, Elizabeta Koštric, Jerneja Kreuh, Meira Hot ter Mirjana Ribič, za podpredsednika SD Alen Červ, Damijan Zrim, Gorazd Prah, Janez Kastelic, Luka Goršek in Matjaž Nemec.

Za glavnega tajnika SD pa so soglasje h kandidaturi podali Dejan Prešiček, Martin Rudnik, Peter Bohinec, Sebastjan Selan in Živa Živkovič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije