KOT STRELA Z JASNEGA

Tanja Fajon se poslavlja s čela SD: To počnem s težkim srcem

Tanja Fajon ne bo kandidirala za predsednico stranke SD. Kot pravi, se zaveda odgovornosti, ki je s težo bremena afere sodna palača stranko močno prizadela.
Fotografija: Tanja Fajon. FOTO: Kenzo Tribouillard, Afp
Odpri galerijo
Tanja Fajon. FOTO: Kenzo Tribouillard, Afp

Predsednica SD Tanja Fajon se na aprilskem kongresu ne bo potegovala za nov mandat na čelu SD, soglasja h kandidaturi namreč ni podala. Stranko bo tako vodila še do izbire novega vodstva, zatem pa se bo po štirih letih poslovila z vrha SD.

Ob polnoči je potekel rok za kandidaturo za najvišjo funkcijo v stranki SD.  V tekmi za vodenje stranke so evropski poslanec Milan Brglez, župan Ajdovščine Tadej Beočanin in vodja poslanske skupine Jani Prednik.

Fajonova se je poslovila z zapisom

Tanja Fajon je svojo odločitev sporočila na facebooku v zapisu, ki ga v celoti objavljamo:

Prišel je čas, da izvolimo novo vodstvo, da našo stranko povežejo sveže zamisli, in da se z drznimi koraki lotimo izzivov, ki so pred nami. Danes je prvi pomladni dan, z nekaj simbolike verjamem, da je pomlad priložnost za nov začetek.

Na aprilskem kongresu se ne bom potegovala za ponovno izvolitev. Zagotavljam pa vam, da moja zavezanost našim skupnim vrednotam ostaja neomajna. Še naprej bom aktivno prispevala k delu naše stranke in po najboljših močeh podpirala naslednjo generacijo voditeljev, ki bo krepila socialno demokracijo.

Ko se pripravljam na odstop s položaja predsednice Socialni demokrati (SD), to počnem s težkim srcem. A zavedam se odgovornosti, ki je s težo bremena afere “sodna palača” stranko močno prizadela. Danes sicer verjamem, da je najteže za nami. Energija, ki sem jo v zadnjih dneh začutila v vas, je namreč neizmerna, je tisti trajni vir moči naše stranke, ki vsakič znova dokaže, da je socialna demokracija še kako živa.

Vsem se iskreno zahvaljujem. Za prehojeno pot, za zaupanje. Vaša podpora je bila steber, na katerem je temeljilo moje vodenje stranke. Brez te ne bi imela moči, ki smo jo izkazali v skupnem delovanju.

Ko se danes oziramo v prihodnost, se držimo svojih vrednot, še naprej bodimo sprememba, ki jo želimo videti, in se vedno spomnimo, da ni ovire, ki je skupaj ne bi mogli premagati.

Hvala vam za skupno potovanje. To je bil eden največjih privilegijev v mojem življenju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije