Zapadlo do pet centimetrov snega, izdano opozorilo zaradi neviht

Ta teden spremenljivo vreme, naslednji vetrovno in toplo.
Fotografija: Sneg na Rudnem polju. FOTO: Arso
Odpri galerijo
Sneg na Rudnem polju. FOTO: Arso

Nad večjim delom države se zadržujejo sivi oblaki, iz katerih ponekod dežuje, v više ležečih predelih na zahodu države pa je ponekod zapadlo tudi nekaj snega.

Danes bo pretežno oblačno, na zahodu in v osrednji Sloveniji bo deževno. Popoldne bo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji občasno deževalo, zvečer pa bodo ob prehodu vremenske fronte padavine zajele tudi vzhodne kraje, lahko tudi zagrmi, napoveduje agencija za okolje (Arso). Meja sneženja se bo spustila do okoli 800 metrov, ob močnejših padavinah tudi niže. V zadnjih 12 urah je na Kredarici zapadlo pet centimetrov novega snega.

Podatki o novozapadlem snegu. FOTO: Arso
Podatki o novozapadlem snegu. FOTO: Arso


Pihal bo okrepljen jugozahodnik, zvečer bo v severovzhodni Sloveniji zapihal zmerni severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, v alpskih dolinah okoli 5 stopinj Celzija.

Arso je za večji del države razglasil rumeni alarm zaradi močnejšega vetra, ki lahko piha s hitrostjo med 50 in 70 kilometri na uro. Na severovzhodu države lahko med 18. in 23. uro nastanejo krajevne nevihte. Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo, svetujejo pri Arsu in dodajajo, da bodo lokalno mogoči močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Opozorilo za večji del države. FOTO: Arso
Opozorilo za večji del države. FOTO: Arso


V prvem delu noči bodo padavine ponehale, oblačnost se bo trgala. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo v sredo zjutraj nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od –4 do 2, ob morju okoli 5 stopinj Celzija. Postopno se bo povsod razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 stopinj Celzija.

V četrtek bo precej sončno, proti večeru pa se bo od zahoda pooblačilo. V petek bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik.

Čez dan okoli 15 stopinj

Ob koncu tega tedna in v začetku prihodnjega bomo pod vplivom jugozahodni vetrov. Nad zahodno polovico Slovenije bo prevladovalo oblačno vreme, tam bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Na vzhodu bo suho z nekaj sonca. Vetrovno bo in toplo. Jutranje temperature bodo okrog 5 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 10 do 15 stopinj Celzija. V sredini prihodnjega tedna se bo najverjetneje nekoliko ohladilo, povečala se bo tudi možnost za padavine.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije