NA NJEGOVO PROŠNJO

Vlada Blaža Košoroka razrešila s položaja državnega sekretarja

Poročalo se je, da naj bi se na Košorok zavihtel na čelo Gen energije.
Fotografija: Blaž Košorok. FOTO: Igor Zaplatil, Delo
Odpri galerijo
Blaž Košorok. FOTO: Igor Zaplatil, Delo

Vlada je Blaža Košoroka razrešila s položaja državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo. Košorok, ki je bdel nad področjem energetike, v preteklosti pa je vodil že tudi Holding Slovenske elektrarne (HSE), je med najresnejšimi kandidati za prevzem vodenja drugega stebra slovenske energetike, družbe Gen energija. Kot so po dopisni seji sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, je vlada sklep o razrešitvi sprejela na Košorokovo prošnjo.

Košorok, ki je med novembrom 2012 in julijem 2017 vodil HSE, pred tem je bil tudi na čelu Termoelektrarne Toplarne Ljubljana, sicer po pisanju medijev velja za najresnejšega kandidata za prevzem položaja generalnega direktorja Gen energije. S tega mesta so nadzorniki drugega stebra slovenske energetike pred nekaj več kot mesecem dni odpoklicali dolgoletnega direktorja Martina Novšaka, pri čemer so mediji navajali več možnih razlogov.

Začasno oziroma do imenovanja novega generalnega direktorja je nadzorni svet na najvišji položaj v Gen energiji imenoval dosedanjo članico poslovodstva, finančno direktorico Gordano Radanovič, a že takrat so nekateri pisali, da naj bi se na čelo družbe zavihtel Košorok.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije