DAN D

Velik dan za Krisa in njegovo družino

V ZDA je prejel revolucionarno zdravilo, do katerega so mu pomagali mnogi Slovenci. Zgodba se je dotaknila tudi Miodraga Kostića, dobrodelnosti se posveča že tri desetletja.
Fotografija: Zgodba malega Krisa se je dotaknila mnogo src. Na fotografiji družina pred odhodom v ZDA. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Zgodba malega Krisa se je dotaknila mnogo src. Na fotografiji družina pred odhodom v ZDA. FOTO: Leon Vidic

Četrtek je bil velik dan za Krisa Zudicha, ki boleha za spinalno mišično atrofijo hude oblike, in njegovo mamo in očeta Ano Jerak in Mattea Zudicha. Dan, predviden za revolucionarno zdravilo, do katerega so mu pomagali mnogi Slovenci.
Miodrag Kostić je že velikokrat pomagal.
Miodrag Kostić je že velikokrat pomagal.

Še tri mesece bo ostal v ZDA, kamor je odpotoval v začetku meseca z zasebnim letalom, vse stroške poti vključno z medicinskim spremstvom iz Ljubljane v Los Angeles, natančneje na kliniko UCLA, in nazaj pa bo plačal predsednik MK Group Miodrag Kostić, srbski gospodarstvenik, ki ga v Sloveniji poznamo kot lastnika Gorenjske banke, hotela Kempinski Palace Portorož in portoroškega letališča.

Kostić je pomagal že prej, sodeloval je v mnogo drugih akcijah, zlasti ko je šlo za težke bolezni in hudo pomanjkanje otrok: v zadnjih petih letih je podprl več kot 500 družbenoodgovornih akcij v vrednosti več kot pet milijonov evrov.
Z nakupom aparata za magnetno resonanco je omogočil kakovostno diagnostiko in zdravljenje pri različnih oblikah bolezni.
Z nakupom aparata za magnetno resonanco je omogočil kakovostno diagnostiko in zdravljenje pri različnih oblikah bolezni.

Septembra lani je bila uspešno končana akcija Magnet za ljubezen, v kateri je MK Group pod vodstvom Kostića prispevala 400.000 evrov za nakup diagnostičnega aparata v Vojvodini, ki tamkajšnjim otrokom in mladim omogoča kakovostno diagnostiko in zdravljenje pri različnih oblikah bolezni.
 
Preberite tudi:
Za malega Krisa trepeta vsa Slovenija: Srečno, dragi naš sonček

Z nakupom aparata za magnetno resonanco, spremljevalne opreme in z izgradnjo posebnega objekta lahko učinkovito opravijo celoten postopek diagnostike otrok na enem kraju. Pred šestimi leti je Kostić odstopil svojo 1,5 milijona evrov vredno družinsko hišo v Novem Sadu Nacionalnemu združenju staršev otrok, obolelih za rakom, v kateri je do danes bivalo že več otrok s svojimi starši.

Leto prej je MK Group na čelu s Kostićem z 220.000 evri financirala izgradnjo Hiše za mlade pri SOS Otroška hiša v Kraljevem, v kateri živijo otroci po 15. letu in kjer jih strokovno usposobljeni kadri pripravljajo na samostojno življenje. Ti otroci vsako leto poleg novoletnih daril in garderobe dobijo brezplačno zimovanje na Kopaoniku, kjer jih ne učijo samo smučanja, ampak jih tudi izobražujejo. Kostić sicer že leta nagrajuje najboljše dijake s Kosova in Metohije z zimovanjem na Kopaoniku, več kot 400 jih je že razveselil.
Projektu Pomoč družinam bo namenil 70.000 evrov.
Projektu Pomoč družinam bo namenil 70.000 evrov.

Organizacija SOS Children's Village International mu je za njegov doprinos podelila priznanje znak časti, prejel je tudi zlati znak Rdečega križa Srbije. MK Group je dobitnik naslova Prijatelj družine, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Srbije, na kar so zelo ponosni. Njihovo delovanje temelji na prepričanju, da zaposleni predstavljajo temelj poslovnega uspeha celotnega sistema, družina pa osnovno celico vsake družbe.


»Zato si že leta sistematično prizadevamo za negovanje in krepitev družinskih vrednot ter pomagamo družinam in otrokom naših zaposlenih. Naš cilj je ustvariti delovno okolje, v katerem bodo zaposleni lahko profesionalno rasli in bodo uspešni, hkrati pa jim želimo zagotoviti zdravo ravnovesje med delom in družino,« pravi Kostić, ki denimo vsem zaposlenim, ki med letom postanejo starši, nameni novoletno subvencijo, dodatne pozornosti so deležne družine s tremi otroki ali več, in to velja za celotni sistem, tudi v Sloveniji. Letos bodo projektu Pomoč družinam namenili 70.000 evrov. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije