METEOROLOŠKO DOGAJANJE

V nedeljo se bo zgodil zanimiv vremenski pojav, napoveduje vremenoslovec Šter

V zadnjem času se nenavadni vremenski pojavi vrstijo en za drugim. Topli fen lahko prinesel rekordno temperaturo, pravi vremenoslovec.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Če se bodo uresničile napovedi vremenoslovca Blaža Štera, nas bo nova zanimiva meteorološka situacija doletela že to nedeljo.

»V nedeljo bo zanimiva meteorološka situacija z backdoor hladno fronto. Pred tem bo ponekod zapihal zelo topel fen, ki lahko prinese rekordno temperaturo. V Ljubljani oktobra še nikoli nismo izmerili več kot 27 °C. Popoldne in zvečer bo ohladitev z vetrom, ki bo kratkotrajna,« je zapisal Šter.

Na spletni strani agencije za okolje so v napovedi še zapisali, da bo v nedeljo po nižinah sprva nekaj megle. »Čez dan bo sončno in zelo toplo, v notranjosti bo pihal veter zahodnih smeri. Popoldne se bo oblačnost od severovzhoda povečala. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zvečer burja. V noči na ponedeljek bodo predvsem v severni Sloveniji prehodno možne manjše krajevne padavine. V ponedeljek bo povečini sončno in nekoliko hladnejše.«

V soboto bo jasno, zjutraj bo po nižinah megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 22 do 26 °C.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije