POLICIJA OVITA V ČRNINO

Tragedija, kot je ne pomnimo: poslednje slovo od Blaža Lesjaka

Višji policist Blaž Lesjak je bil ustreljen v garderobi policijske postaje. Poškodba je bila tako huda, da je umrl.
Fotografija: Blaž Lesjak je umrl star 25 let. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Blaž Lesjak je umrl star 25 let. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Ponedeljkovo jutro je policijo ovilo v črnino. V garderobi postaje Krško se je v za zdaj še nepojasnjenih okoliščinah sprožila policijska pištola. Krogla je zadela komaj 25-letnega Blaža Lesjaka, višjega policista, in za vedno prekinila mlado življenje. Sodelavci na postaji so hiteli na pomoč in Blaža poskušali obdržati pri življenju, a je bila rana žal prehuda. Tragedija je še toliko hujša, saj je bil v nesreči soudeležen njegov najboljši prijatelj.  

Kako se je to lahko zgodilo, bo pokazala preiskava, so pa žalostni dogodek označili za nesrečo, kot je v slovenski policiji ne pomnijo. Več o tem preberite v članku Smrtni strel najboljšega prijatelja.

Poslednje slovo

»Od našega sodelavca se bomo poslovili v soboto, 10. decembra 2022, ob 15. uri na pokopališču Videm pri Ptuju. Žara s posmrtnimi ostanki pokojnika bo na dan pogreba od 10. ure v tamkajšnji poslovilni vežici. Žalna knjiga je odprta na Policijski postaji Krško (Cesta krških žrtev 55, Krško) in bo odprta do 10. ure na dan pogreba,« so zapisali o pokojnem kolegu iz Vidma pri Ptuju. »Ohranili ga bomo v trajnem spominu.«

Blaž je bil aktiven tudi v domačem Tržcu. Dolga leta je nosil majico tamkajšnjega nogometnega kluba, bil pa je tudi član prostovoljnega gasilskega društva. V spomin nanj so mu pripravili video, ki so ga objavili na svoji strani. Najdete ga na povezavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije