NEVIHTE

To noč niso spali: vdirala je voda, tudi gorelo je

Nevihte so v več delih Slovenije zvečer povzročile kar nekaj težav.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Nevihte so v več delih Slovenije zvečer in zgodaj zjutraj povzročile nemalo težav.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je ob 4.41 zaradi tehnične napake na kanalizacijskem omrežju zalilo kletne prostore gostinskega lokala na Trgu Osvobodilne fronte v Ljubljani. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so prečrpali okoli 4000 litrov kanalizacijske vode.

Ob 3.39 je podrto drevo, ki je bilo naslonjeno na pomožni objekt in telefonske kable, zaprlo Gameljsko cesto v Ljubljani. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so požagali veje, da so sprostili cesto. Zaradi zahtevnosti terena drevesa niso mogli odstraniti.

V torek ob 23.53 je meteorna voda zalila jašek tovornega dvigala gostinskega lokala na Trgu Osvobodilne fronte 6 v Ljubljani. Okoli tisoč litrov vode so izčrpali gasilci GB Ljubljana.

Ob 21.59 je zaradi padavin meteorna voda zalila dovoza tovarne Hella Saturnus na Letališki cesti v Ljubljani. Vodo so izčrpali gasilci PGD Zadobrova.

Ob 21.25 so zaradi udara strele v dimnik stanovanjske hiše v Dragomlju v občini Domžale zagorele saje. Odkrilo je tudi nekaj strešnikov ob dimniku. Gasilci PGD Pšata - Dragomelj so pogasili goreče saje in pokrili streho.

S potopno črpalko prečrpali okoli 10.000 litrov vode


Ob 21.36 je strela udarila v ostrešje stanovanjskega objekta na Akrokombinatski cesti v Ljubljani ter zanetila manjši požar. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Zalog - Spodnji Kašelj, ki so odkrili okoli 16 kvadratnih metrov ostrešja, pogasili nekaj manjših žarišč na leseni konstrukciji in električnih vodnikih ter streho prekrili nazaj. Večje škode ni bilo.

Ob 21.25 je zaradi močnega naliva in zamašenih obcestnih jaškov voda skozi teraso vdirala v gostinski lokal na Šmartinski cesti v Ljubljani. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so s potopno črpalko prečrpali okoli 10.000 litrov vode, jaškov pa niso mogli odmašiti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije