PRAVILA

Štajerka želela vstopiti v Ikeo, pa so ji to preprečili: tam niso vsi dobrodošli

Na vratih so ji pokazali nalepko, da skupaj s štirinožnim prijateljem nimata vstopa v trgovino.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Na twitterju je Mariborčanka zapisala, da so ji v ljubljanski Ikei preprečili vstop z njenim psom, čeprav ga je nosila v naročju. »Mi iz Maribora, ki smo v avstrijski Ikei dobrodošli s psi, to težko razumemo,« je svoje ogorčenje delila s spletnimi prijatelji. Dodala je, da so ji prodajalci pokazali tudi nalepko na vratih s prečrtanim psom.

V Ikei so nam potrdili, da v njihovi ljubljanski trgovini domačim ljubljenčkom ne omogočajo vstopa, čeprav vedo, da imajo njihove stranke rade živali. Kot pravijo, imajo v svoji ponudbi tudi izdelke za pse in mačke, a je »naša prva prioriteta zagotoviti, da se vse naše stranke med nakupovanjem počutijo varne ter da je njihova nakupovalna izkušnja enako prijetna«, so sporočili.

image_alt
Neverjetno: poglejte, kaj sporoča Ikea


Na vprašanje, ali drži, da imajo psi prepovedan vstop le v Ljubljani, medtem ko v avstrijski trgovini ne, so zapisali, da takšno pravilo velja za vse njihove trgovine v regiji, in sicer v Beogradu, Zagrebu in Bukarešti, medtem ko nam za Italijo in Avstrijo ne morejo pojasniti, saj da nista del njihove regije Jugovzhodne Evrope. A sodeč po odzivih Slovencev, ti lahko svojimi štirinožnimi kosmatinci brez ovir vstopajo v italijanske in avstrijske trgovine švedskega pohištvenega trgovca.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije