ODPIRAJO SE

Neverjetno: poglejte, kaj sporoča Ikea

Napovedali so, da bodo do 11. aprila zaprti, a so si premislili. V četrtek se trgovina znova odpira.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

V četrtek, 1. aprila, ko je vlada zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa zaprla državo, je svoja vrata zaprla tudi Ikea. Nič čudnega, kajne? A mnogi so bili presenečeni, ko so ugotovili, da so številne druge pohištvene trgovine odprte. Odprtje jim je omogočil vladni odlok z izjemo, ki določa, da so lahko odprte tudi trgovine s tehničnim blagom, kamor sodi tudi pohištvo, saj se za to blago izdaja garancijski list. 

Ikea je najprej napovedala, da bo do 12. aprila zaprta, danes pa so kupce razveselili, da v četrtek, 8. aprila, ponovno odpirajo vrata. »Hej! 8. aprila zopet odpiramo vrata svoje trgovine! Preveri proste termine, rezerviraj svojega in nas obišči – veselimo se tvojega obiska,« so zapisali na svoji uradni strani na facebooku. Za obisk se je tako kot pred zaprtjem treba prijaviti na njihovi spletni strani.

image_alt
Zakaj je Lesnina lahko odprta, Ikea pa ne

Na prodajnih policah bo vse


Zakaj je prišlo do spremembe v Ikei pojasnjujejo tako: »Odločitev o ponovnem odprtju trgovine smo sprejeli, ker smo se v tem času dodatno prepričali, da je naša trgovina ob registracijskem sistemu, ki ga imamo vpeljanega za obisk trgovine, in ob vseh ostalih dodatnih zaščitnih ukrepih, ki so nujni ob obisku trgovine, varno mesto za nakupovanje. Hkrati je ob dodatnih pojasnilih vladnih ukrepov postalo povsem nesporno, da v času do 12. aprila, ko so v veljavi dodatni ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, kot prodajalna s tehničnim blagom lahko deluje tudi naša trgovina. Seveda ob tem prizadevanja družbe IKEA za preprečevanje širjenja virusa ter zagotavljanja varnosti in zdravja naših kupcev in zaposlenih še naprej ostajajo ena izmed naših ključnih prioritet,« so zapisali v odgovoru na naše vprašanje.

Zanimalo nas je še, ali bodo na prodajnih policah vsi artikli ali le tisti, za katere izdajo garancijski list. »Ob ponovnem odprtju trgovine IKEA 8. aprila 2021 bodo v prodaji vsi izdelki, ne le tehnično blago z garancijo. Za prodajalne s tehničnim blagom (kamor se uvršča tudi trgovina IKEA) namreč velja, da lahko poleg tehničnega blaga prodajajo tudi ostalo blago v trgovini.«

--> To so izdelki, ki smo jih Slovenci v Ikei razgrabili

image_alt
Preverite, v katerih trgovinah boste lahko nakupovali

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije