24. SREČANJE

Srečali se bodo obvodni kraji

Srečanje bo v soboto, 1. junija, na Bukovniškem jezeru v Dobrovniku.
Fotografija: Srečanje bo ob Bukovniškem jezeru. FOTO: geago.si
Odpri galerijo
Srečanje bo ob Bukovniškem jezeru. FOTO: geago.si

Svet obvodnih krajev Slovenije znotraj Turistične zveze Slovenije organizira 24. srečanje objezerskih krajev Slovenije, ki bo v soboto, 1. junija, ob 10. uri na Bukovniškem jezeru v Dobrovniku. Začelo se bo z okroglo mizo o vodnih zadrževalnikih kot turistični priložnosti in nadaljevalo z ogledom zanimivosti občine Dobrovnik.

Okolica ponuja vrsto zanimivosti, med drugim je tu akumulacijsko Bukovniško jezero, povprečno globoko dva metra in s površino približno osem hektarov, ki ga obdaja gozd. V neposredni bližini sta kapelica sv. Vida in Vidov izvir. Pravijo, da ima voda iz tega izvira energijsko moč ter zdravilne učinke pri zdravljenju vida, sluha, živčevja in kože.

V okolici kapele sv. Vida je v premeru 450 metrov približno 50 zdravilnih točk različnih vrednosti in učinkov. Označenih je 26 točk. Časovno omejeno in ponavljajoče se zadrževanje na njih pomaga pri zdravljenju različnih tegob ter vpliva na boljše psihofizično počutje. Po ogledu zanimivosti bodo ob Bukovniškem jezeru za udeležence pripravili družabno srečanje pod šotorom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije