EPIDEMIJA

Šolniki s predlogom do ministrov, želijo si enako možnost kot dijaki

Predlagajo, da bi uvedli prostovoljno samotestiranje tudi za zaposlene v vzgoji in izobraževanju.
Fotografija: Fotografija je simblična.  FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Fotografija je simblična.  FOTO: Marko Feist

Možnost za prostovoljno samotestiranje na okužbo z novim koronaviusom, ki jo dijaki že imajo, naj bo uvedena tudi za zaposlene v šolstvu, znova poziva šolski sindikat Sviz. Poziv so naslovili na premierja Janeza Janšo, na šolsko ministrico Simono Kustec in na ministra za zdravje Janeza Poklukarja.

Možnost prostovoljnega samotestiranja v domačem okolju je od tega tedna uveljavljena za vse dijake, podobna ureditev pa je predvidena tudi za učence v osnovnih šolah. Sindikat zato ne vidi razloga, da možnosti za prostovoljno samotestiranje z manj invazivnimi testi ne bi imeli tudi zaposleni v vzgoji in izobraževanju.

Sindikat pričakuje, da bodo pristojne institucije možnost prostovoljnega samotestiranja z manj invazivnimi testi v domačem okolju omogočile zaposlenim v vzgoji in izobraževanju v najkrajšem možnem času, vsekakor pa še pred koncem tega šolskega leta.

Če bo vlada vztrajala pri obveznem opravljanju testov na okužbo, kar številni zaposleni zaradi agresivnosti zdajšnjega načina testiranja odklanjajo, bo glavni odbor Sviza razmislil o pozivu članstvu, naj bojkotira obstoječo obliko testiranja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije