SLOVO

Slovenija v šoku: za vedno se je poslovila političarka iz vrst SDS

Patricija Šulin je izgubila boj z boleznijo.
Fotografija: Patricija Šulin. FOTO: Uroš Hočevar, Delo 
Odpri galerijo
Patricija Šulin. FOTO: Uroš Hočevar, Delo 

Širno Slovenijo je pretresla vest, da se je za vedno poslovila nekdanja evroposlanka iz vrst SDS Patricija Šulin. Komaj 55-letna Primorka je namreč izgubila boj s hudo boleznijo. 

»Globoko nas je pretresla vest, da nas je za vedno zapustila nekdanja poslanka državnega zbora in nekdanja evropska poslanka Patricija Šulin. V slovenski javnosti je bila prepoznana kot dobrosrčna in prizadevna političarka, predvsem pa dobra poznavalka davčnega prava. Člani SDS in sodelavci pa so jo doživeli kot nasmejano, toplo in empatično osebo, ki je znala prisluhniti in svetovati, ko je bilo potrebno,« so sporočili SDS in družini izrekli sožalje.

Na družbenih omrežjih že dežujejo odzivi uporabnikov in strankarskih kolegov, ki ne morejo verjeti, da je evroposlanka tako hitro zapustila ta svet.

»Draga plemenita primorka #PatricijaŠulin, hvala za vse nepozabne trenutke, ki smo jih bili deležni v tvoji sredini. Odšla je srčna oseba v podobi velike dame slovenske in evropske politike, z jasnim občutjem odgovornosti. Pogrešali te bomo, zelo te bomo pogrešali. #RIP« sporoča poslanec SDS Franc Breznik.

Sožalje družini izreka tudi poslankin nekdanji strankarski kolega Andrej Čuš.

Žalostno vest so sporočili tudi na facebook strani SDS Krško.

Objavljamo nekaj odzivov z družbenih omrežij (nelektorirano):

Čisti šok. Umrla je Patricija Šulin. Sožalje ob izgubi spoštovane in domoljubne dame. Naj pociva v miru

Hvala ji za vso opravljeno delo. Naj počiva v miru!

Bog ji daj mir in pokoj. Sožalje svojcem in bližnjim.

Iskreno sožalje ob kruti prerani smrti nekdanje poslanke iz vrst@strankaSDS in evropske poslanke Patricije Šulin, njenemu sinu, soprogu in vsem prizadetim.

Politična pot Patricije Šulin se je začela leta 2006, ko je postala članica SDS. V letih 2012–2013 je bila nadomestna poslanka v DZ RS ter v mandatu 2014–2019 poslanka v Evropskem parlamentu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije