OB NOVEM VOZILU

Res vesela gasilska veselica

Benediški gasilci imajo po dolgih letih novo vozilo. S pomočjo botrov in donatorjev zbrali 40.000 evrov.
Fotografija: Vozilo je blagoslovil župnik Marjan Rola. Foto: Oste Bakal
Odpri galerijo
Vozilo je blagoslovil župnik Marjan Rola. Foto: Oste Bakal

Ob letošnjem 20. občinskem prazniku občine Benedikt so bili zelo zadovoljni tudi gasilci in gasilke PGD Benedikt. Z razlogom! Prostovoljno gasilsko društvo, ki deluje že 92 let, je na gasilski veselici končno dobilo novo gasilsko vozilo GVM - 1, kar je za delovanje enega osrednjih gasilskih društev v tem delu Slovenskih goric izjemnega pomena. Predsednik PGD Benedikt Franc Lakner je ključe vozila izročil poveljniku Gregorju Jančiču, ta pa glavnemu strojniku društva Dragu Ješovniku, ki je obljubil, da bo dobro skrbel za novo pridobitev društva.

PGD Benedikt ima 115 članov. Foto: Oste Bakal
PGD Benedikt ima 115 članov. Foto: Oste Bakal
»Investicija znaša debelih 50 tisočakov. To pa je za društvo velik finančni zalogaj, ki ga samo ne bi zmoglo. Sredstva iz koledarske akcije lanskega leta so nam dajala možnosti, da pripravimo finančno konstrukcijo za nabavo vozila znamke VW Transporter. Seveda moram poudariti, da se brez naših velikodušnih občanov in občank in zvestih privržencev naše gasilske organizacije ne bi izšlo,« je dejal Lakner in dodal, da se je s prispevki občanov, botrov in donatorjev zbralo več kot 40.000 evrov.

»Veseli smo vsakega prispevka, žalosti pa nas dejstvo, da so med nami tudi takšni, ki bi lahko prispevali, pa nam ob prihodu zapirajo vrata. Gasilci žrtvujemo svoj prosti čas, da pomagamo ljudem ob najrazličnejših, največkrat nesrečnih dogodkih, se dodatno prostovoljno izobražujemo in za to ne zahtevamo plačila. Vse to počnemo v dobro vseh nas,« je še izpostavil predsednik benediških gasilcev. V velikem šotoru se je trlo gasilcev, krajanov in gostov, ki sta jih pozdravila tudi župan občine Benedikt, mag. Milan Repič, in predstavnik pobratenega PGD Kamniška Bistrica, Nejc Koželj, novo vozilo pa je blagoslovil domači župnik Marjan Rola.

Poleg več sto tistih, ki so prispevali nižje zneske, je bilo veliko tistih, ki so prejeli zahvalnico za botrstvo – bronasto (79), srebrno (11) in zlato (9). Nad 500 evrov pa je prispevalo 16 donatorjev.

Brez donatorjev ne bi šlo. Foto: Oste Bakal
Brez donatorjev ne bi šlo. Foto: Oste Bakal

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije