POLETNO DOGAJANJE

Prva golažijada pri fontani piva

Ob žalski in zdaj že svetovni atrakciji ni nikoli dolgčas. Najboljši golaž je skuhala ekipa Malo mešano.
Fotografija: Ekipa Bara Dory s Polzele med kuhanjem. FOTO: Darko Naraglav
Odpri galerijo
Ekipa Bara Dory s Polzele med kuhanjem. FOTO: Darko Naraglav

ŽALEC – Pri fontani piv Zeleno zlato v Žalcu je potekala 1. golažijada v organizaciji Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec in TD Griže. Slednje je doslej pripravljalo golažijade v Limberku ali na turistični kmetiji Tratnik, letos pa so stopili skupaj z ZKŠT in še obogatili pester program poletnega dogajanja ob že svetovno znani fontani.

Tokratne golažijade se je udeležilo osem ekip, dve so sestavili v podjetju Gokop in ju poimenovali Kuhamo za lačne in Čista žlica, z njima so se merili Pohorci, Mini ranč Šempeter, Avrikelj, Malo mešano, Iz Pepelkine kuhinje in Bar Dory Polzela. Vsi so prejeli enako količino in enako kakovostno meso ter čebulo, začimbe, ki so skrivnost vsakega dobrega kuharja, pa so prinesli s seboj. Pod velikim šotorom v neposredni bližini so se ekipe zagnano podale v tekmo za najboljši golaž, poskrbele so tudi za čim lepši videz svojega kuharskega prostora in še za katere kulinarične in pivske priboljške, ki so jim krajšali čas ob kuhanju. Njihovo delo je spremljala strokovna komisija, ki so jo sestavljali predsednik Danilo Basle in člana Igor Agič ter Jože Glinšek. Za spremljevalni program in dobro vzdušje sta skrbela mlad narodno-zabavni ansambel Pik in moderatorka Saša Pukl.

Po kuhanju je strokovna komisija drugega za drugim pod šifro ocenila prinesene vzorce, tako da se ni vedelo, čigav je golaž. To se je izvedelo šele po objavi rezultatov, ko je ekipa prinesla potrdilo, pod katero številko (šifro) je kuhala. Največ točk je prejela ekipa Malo mešano z Božem Ternovškom na čelu​, sicer tudi predsednikom TD Griže, ki je že večkrat kuhal, a še nikoli ni bil med zmagovalci. Drugo mesto je osvojila ekipa Bar Doy s Polzele, za tretje pa je največ točk prejela ekipa Gokop Kuhamo za lačne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije