Pahorju zatožil zdravnika in profesorja

Dvema članoma izbirne komisije Štefanec očita pristranskost.
Fotografija: Borisa Štefaneca ni na ožjem seznamu kandidatov, s katerega naj bi Borut Pahor izbral novega predsednika KPK. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Borisa Štefaneca ni na ožjem seznamu kandidatov, s katerega naj bi Borut Pahor izbral novega predsednika KPK. FOTO: Jure Eržen, Delo

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec je 16. januarja 2020 predsedniku države Borutu Pahorju poslal pismo v zvezi s postopkom pred izbirno komisijo za izbiro predsednika KPK.

V pismu je opozoril Pahorja na dvom, ali je postopek pred izbirno komisijo potekal v skladu z najvišjimi standardi objektivnosti in transparentnosti ter etike in integritete in ali so bili vsi kandidati v tem postopku enakopravno obravnavani. Ker Štefanec odgovora Pahorja do danes ni prejel, zato KPK pismo javno objavil. V pismu Štefanec izraža dvom o nepristranskosti dveh članov izbirne komisije. KPK je vodil postopek glede sklepanja avtorskih, podjemnih in sorodnih pogodb v javnem sektorju in ugotovil, da izstopajo izplačila univerz zaposlenim na teh univerzah in fakultetah ter da je bil Janez Stare med profesorji, ki so od univerz prejemali visoke honorarje.

Izpostavil je še zdravnika Erika Breclja, češ da je v zadnjih letih javno večkrat negativno govoril o KPK in Štefanecu, kar po njegovem mnenju pomeni, da je imel o dosedanjem predsedniku KPK že vnaprej negativno mnenje tudi kot o kandidatu za (vnovičnega) predsednika te institucije.

Kaj še je Štefanec, ki ni v ožjem izboru kandidatov za novega predsednika KPK, pisal predsedniku države, lahko preberete spodaj:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije