V SLOVO

Nepričakovano umrl slovenski strokovnjak

Preminil je Radgončan Peter Kralj, med drugim tudi član tamkajšnjega občinskega sveta.
Fotografija: FOTO: Myshkovsky Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Myshkovsky Getty Images

Lepa in sončna zimska sobota, zadnja v letošnjem januarju, se je nadvse žalostno končala za družino Kraljevih z Grajske ceste v Gornji Radgoni.  V 67. letu je namreč v zgodnjem popoldanskem času umrl dr. Peter Kralj, član radgonskega občinskega sveta in donedavni direktor Javnega podjetja Prlekija iz Ljutomera, ki med drugim skrbi za preskrbo s pitno vodo na območju osmih občin na desnem bregu reke Mure, od Apač in Gornje Radgone, čez Radence, Sveti Jurij, Ljutomer, Križevce in Veržej do Razkrižja.

Peter Kralj (1954–2021), strokovnjak na področju izrabe geotermalnih virov. FOTO: Oste Bakal
Peter Kralj (1954–2021), strokovnjak na področju izrabe geotermalnih virov. FOTO: Oste Bakal
Kot velik strokovnjak za področje geologije in sploh vodooskrbe ter varstva narave in okolja je bil Kralj tudi nadzornik v nekaterih javnih in drugih podjetjih, ki se ukvarjajo z omenjeno tematiko.

Neuradno se je Kraljevo življenje veliko prehitro končalo ravno v naravi, ki jo je imel zelo rad. Med sprehodom ob reki Muri ga je obšla slabost in tam sta ga našli sprehajalki. Pomoči več ni bilo in dežurni zdravnik ZD Gornja Radgona, Stanislav Malačič, dr. med., je lahko le potrdil smrt. Ob tem je odredil sanitarno obdukcijo, ki naj bi potrdila vzrok smrti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije