VREMENSKA NAPOVED

Nenavadno za januar: poglejte, kako toplo bo

Da je vreme precej neobičajno za januar, ugotavlja tudi Arso.
Fotografija: Ponekod so na dan že pokukali prvi znanilci pomladi. Foto: Thinkstock
Odpri galerijo
Ponekod so na dan že pokukali prvi znanilci pomladi. Foto: Thinkstock

LJUBLJANA – Visoke temperature v teh dneh in sončni žarki so ponekod že prebudili prve znanilce pomladi, zvončke. Vendar je še daleč čas, ko bi zimi dokončno pomahali v slovo. Pred nami sta namreč skoraj dva meseca koledarske zime.
Počakajte na februar
Napovedi vremenoslovcev kažejo, da se bo živo srebro na termometrih v teh dneh povzpelo do 10, na jugozahodu celo do 12 stopinj. Da so takšne temperature precej neobičajne za tak čas, pritrjuje tudi dežurni meteorolog Arsa Blaž Štern. »Letošnji januar bo očitno zelo topel. Ta januar bo med toplejšimi, a ne najtoplejši, saj smo takšne temperature že imeli.« V tem mesecu je bilo tudi izredno malo snega po nižinah. A bolj kot visoke temperature v januarju je za vegetacijo pomembno, kaj se bo dogajalo v prihajajočih dveh mesecih. »Vprašanje je, kaj bo februarja. To je kritičen mesec za vegetacijo in pozebo.«
Največ sonca v tem tednu nam prinaša sreda, zime pa do konca januarja ne bo na spregled.
— ARSO vreme (@meteoSI) 23 January 2018

 Kakšen bo vikend?

Tako kot danes bo sončno tudi jutri, v četrtek pa se bo začelo oblačiti. »Druga polovica tedna bo bolj oblačna. Konec tedna lahko pride tudi manjše količine padavin na vzhodu Slovenije.« Jutra v sredo in četrtek bodo še nekoliko hladnejša, konec tedna pa toplejša. Vikend bo oblačen, na zahodu države pa lahko pričakujemo tudi nekaj malega dežja. 
 FOTO: Meteo
 FOTO: Meteo

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije