PO CERARJEVEM ODSTOPU

Nekdanji minister pripravljen prevzeti Cerarjevo mesto

Janko Veber bi sprejel kandidaturo za mandatarja.
Fotografija: Miro Cerar. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Miro Cerar. FOTO: Matej Družnik, Delo

LJUBLJANA – Nepovezani poslanec Janko Veber je sporočil, da je pripravljen sprejeti kandidaturo za mandatarja, če mu bo le uspelo zbrati 10 poslanskih podpisov. Kot je dejal, pogovori z morebitnimi sopodpisniki potekajo, bistveni vzrok za tako potezo pa je po njegovih besedah ta, da želi v vmesnem obdobju »preprečiti razprodajo Slovenije«.

»Predsednik vlade je danes vrnil mandat, in ker ima v Sloveniji oblast ljudstvo, kot izvoljeni predstavnik ljudstva izjavljam, da sprejemam to ponudbo. Obljubljam, da bom opravljal to vlogo bistveno bolje kot on,« je po tem, ko se je državni zbor seznanil z odstopom Mira Cerarja s položaja predsednika vlade, povedal Veber.
 

Pahor vabi poslanske skupine

Ravno za danes popoldne in sredo je sicer predsednik republike Borut Pahor na posvet povabil vodje poslanskih skupin, s katerimi bo spregovoril o morebitnem predlogu za novega mandatarja in datumu volitev.

Veber je pojasnil, da na pogovore ni bil vabljen. Kot je dodal, pa ni nobene potrebe, da bi Slovenija ostala v položaju, kakršen je nastal v tem trenutku. »Bistveno bolje bi bilo odpeljati ta mandat do konca, ker se je tako in tako bližal rok rednih volitev,« je povedal.

Na parlamentarne volitve se bo Veber sicer podal s stranko Sloga, ki bo ustanovljena 7. aprila. Kot je poudaril, želijo prevzeti vodenje države na način, da bo ljudstvo vedelo, da ima oblast in da brez njegovega soglasja ni mogoče razprodajati ali uničevati skupne lastnine.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas