ŠZS

Ne boste verjeli, predsednik česa je postal nekdanji predsednik DZ

Na tajnem glasovanju je dobil več glasov kot njegov tekmec.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Novi predsednik Šahovske zveze Slovenije (ŠZS) je postal Milan Brglez, nekdanji predsednik državnega zbora (DZ) med letoma 2014 in 2018, ki je na volilnem občnem zboru v prostorih ŠZS v Ljubljani na tajnem glasovanju dobil več glasov kot njegov tekmec, finančnik Sašo Čačič; bilo je 42 : 25. Na volilni skupščini, ki je bila prva prava z več kot enim kandidatom po zelo dolgem obdobju, je bilo prisotnih kar 68 od 76 delegatov članic ŠZS, 67 jih je glasovalo.

Odstopil iz osebnih razlogov

Prejšnji predsednik Tomaž Subotič je iz osebnih razlogov odstopil konec lanskega leta, nato pa je odstopil tudi celotni upravni odbor (UO), zato so volili tudi vse druge organe zveze.

Subotič je 26. marca 2011 na čelu ŠZS nasledil Milana Kneževiča, ki je tedaj po 30 letih vodenja zveze zapustil ta položaj in je bil kot prvi doslej imenovan za častnega predsednika ŠZS. Subotič je bil nato aprila 2016 ponovno izvoljen na čelo ŠZS. Po njegovem odstopu je zvezo začasno vodil podpredsednik Mirko Bandelj, eden najvidnejših politikov iz časov po slovenski osamosvojitvi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije