ODLOČNA IZJAVA

Napadena novinarka RTV sporoča: Ne bova se pustila ustrahovati

Mojca Dumančič je objavila odločen zapis.
Fotografija: Mojca Dumančič se ne pusti ustrahovati. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Mojca Dumančič se ne pusti ustrahovati. FOTO: Facebook

NOVA GORICA – Potem ko so danes v Novi Gorici napadli ekipo RTV Slovenija, novinarko Mojco Dumančič in njenega snemalca Darka Humarja, je Dumančičeva objavila odločen zapis na svojem profilu. Zahvalila se je za vso podporo in dobre misli, ki so jima jih namenili sodelavci, prijatelji in znanci. Zapisala je, da se ne bosta pustila ustrahovati in da jima nihče nikdar ne bo vcepil strahu pred javno in objektivno besedo.

»Ostajava pokončna! Zavezana resnici! S ponosom bova še naprej opravljala svoje delo. Javno. Vsem na očeh... V presojo, v objektivno presojo! Danes nama je neznanec - upam, da kmalu izvemo, kdo - uničil delovno orodje. Midva sva po srecnem nakljucju ostala cela... Na tleh je uničena kamera... Mi2 ostajava! Z novo kamero novim zgodbam nasproti. Vsem na očeh!«

Na napad so se že odzvali kolegi iz RTV Slovenija. Dejanje ostro obsoja tudi Društvo novinarjev Slovenije (DNS). Kot so izpostavili, je zaščita novinarjev in novinarske svobode ključ do demokratične družbe. »Že večkrat smo v društvu opozorili, da spodbujanju sovražnosti tlakujejo pot tudi nekateri, ki bi morali biti za zgled, a jih to ne ustavi, da ne bi skoparili z žaljivkami na račun novinarjev. Na žalost pa nekateri mediji te celo reproducirajo in tako še podpihujejo sovražnost v družbi,« so zapisali in pozvali k izogibanju širjenja sovražnosti.

Organe pregona so obenem pozvali, »da naredijo vse in ukrepajo proti storilcem«.
V DNS namreč z zaskrbljenostjo ugotavljajo, da je v zadnjem času vse več primerov, ko so slovenski novinarji tarča groženj in napadov, verbalnih in fizičnih, ter da bi se današnji napad lahko končal z najhujšimi posledicami.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije