EVROPSKA SREDSTVA

Na Šmartinskem jezeru kmalu urejene skakalnice

Projekt je ocenjen na 160.000 evrov.
Fotografija: Šmartinsko jezero FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Šmartinsko jezero FOTO: Roman Šipić, Delo

CELJE – Celjsko podjetje Vzdrževanje in obnova cest (Voc) je v četrtek začelo projekt ureditve skakalnic na Šmartinskem jezeru, ki je ocenjen na skoraj 160.000 evrov. Z nepovratnimi sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja bodo na jezeru zgradili novo skakalnico, eno od obstoječih pa obnovili.

Voc bo hkrati ob Šmartinskem jezeru postavil še tribuno za gledalce, trampolin in servisni objekt. Projekt pa naj bi prispeval k večjemu številu obiskovalcev Šmartinskega jezera, pestrejši športnorekreacijski ponudbi, oživitvi podeželskega zaledja in med drugim tudi k večji prepoznavnosti regije, so sporočili s celjske občine.

Po pojasnilih občine je agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja v začetku leta izdala odločbo, s katero jim je odobrila 103.477 evrov nepovratnih sredstev za ureditev skakalnic. Ostali del potrebnega denarja pa bo občina zagotovila v občinskem proračunu.

Na celjski občini si že vrsto let prizadevajo za oživitev Šmartinskega jezera. Območje, ki sicer privablja vsako leto več obiskovalcev, ima velik potencial za razvoj športnorekreacijskih, turističnih, kmetijskih, študijskih in izobraževalnih dejavnosti, hkrati pa predstavlja dobro podporno okolje za razvoj počitniških programov za otroke, raznih taborov ter drugih dejavnosti, ki so povezani z okoljem in podeželjem.

»Na Mestni občini Celje s subvencijami podpiramo razvoj kmetijstva in smo člani Lokalne akcijske skupine – Raznolikost podeželja, kjer si prizadevamo za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja tudi na tem območju. Prav zato smo leta 2005 sprejeli razvojni programski načrt turističnega območja Šmartinskega jezera z zaledjem. Pet let kasneje pa je država sprejela uredbo o državnem prostorskem načrtu za območje Šmartinsko jezero,« so pojasnili.

Dodali so še, da oba dokumenta opredeljujeta območje ob pregradi kot doživljajski oziroma event center, v katerem so med drugim predvideni športnorekreacijski objekti, ki bodo hkrati z delno zgrajeno pešpotjo, vključeno učno-izobraževalno vsebino, obstoječo gostinsko ponudbo in otroškim igriščem pomembno prispevali k dolgoročnemu razvoju Šmartinskega jezera.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije