RAZGLEDNI STOLP

Na sindikalnem izletu zadel nagrado

Jubilejni obiskovalec je Stjepan Križnik. Na Vinarium še enkrat v lepem vremenu.
Fotografija: Stolp je nagrajenec obiskal v sklopu sindikalnega izleta Steklarne Rogaška.
Odpri galerijo
Stolp je nagrajenec obiskal v sklopu sindikalnega izleta Steklarne Rogaška.

Minulo soboto, le nekaj dni pred svetim Martinom, ko se bo mošt spremenil v vino, je bilo slovesno ob najvišjem razglednem stolpu v Sloveniji, ki nosi ime po vinu. Vinarium, ki se dviga nad najbolj vzhodnim mestom v Sloveniji, Lendavo, je v nekaj več kot treh letih po odprtju sprejel 300.000. obiskovalca. To je Stjepan Križnik, ki je stolp obiskal v sklopu sindikalnega izleta Steklarne Rogaška, katerega predsednik je. Prejel je nagrado za dve osebi, poleg prenočitve s kopanjem v Termah Lendava – Sava Hotels & Resorts vključuje še ogled lendavskega gradu ter Muzeja meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva, ogledal si bo lahko lendavsko sinagogo, poskusil lendavski bograč, si še enkrat ogledal Vinarium ter si v kolesarskem centru Murania izposodil e-kolo. Ko je videl tablo z napisom 300.000., je pomislil, da je zadel 300 tisočakov, se je pošalil.

S stolpa se sicer ponuja čudovit razgled, v soboto pa ga je ovijala megla. Fotografije: Oste Bakal
S stolpa se sicer ponuja čudovit razgled, v soboto pa ga je ovijala megla. Fotografije: Oste Bakal

Stolp, ki mu pravijo tudi pomurski Eifflov stolp, je visok 53,5 metra in ponuja lep razgled na slovensko, madžarsko, avstrijsko in hrvaško pokrajino, a je bila sobota meglena, Križnik pa je vesel, da se bo zaradi nagrade še enkrat vrnil na stolp. »Očitno sem izbral dober čas za obisk, a škoda, da se zaradi slabega vremena ne vidi moj Boč. A nič zato, saj sem prišel pogledat ta neverjetni stolp, da bom lahko poročal našemu županu v Rogaški Slatini, saj bi tudi mi želeli kaj takšnega,« je dejal nagrajenec.

V treh letih je Vinarium obiskalo tristo tisoč ljudi.
V treh letih je Vinarium obiskalo tristo tisoč ljudi.

Turistična zveza Lendava vabi je ob pričakovanju jubilejnega obiskovalca poskrbela za manjšo slovesnost in zabavno-kulturni program. Obiskovalce je ob vhodu pozdravil akademski glasbenik Sašo Zver, lokalni vinarji pa so dan popestrili z bogato ponudbo vin iz Lendavskih in Dolgovaških goric.

Trenutek, ko je vstopil 300.000. obiskovalec.
Trenutek, ko je vstopil 300.000. obiskovalec.

Stolp Vinarium Lendava je eden izmed najbolj obiskanih slovenskih turističnih objektov. Po 100.000. obiskovalki (iz Bakovcev), ki je stolp obiskala 5. oktobra 2016, in 200.000. obiskovalcu (iz Maribora), ki ga je obiskal 30. septembra lani, tokratni 300.000. obiskovalec pomeni, da je tudi v tretjem letu obratovanja zanimanje za stolp veliko. »Vesel sem, da lahko danes obdarimo že 300.000. obiskovalca tukaj na stolpu Vinarium v Lendavi. Stolp je bil odprt 2. septembra 2015 in ponosen sem, da ga vsako leto obišče okoli 100.000 ljudi. Ob koncu tretjega leta delovanja smo se torej zelo razveselili že 300.000. jubilejnega obiskovalca in trudili se bomo, da ohranimo tak ritem še naprej,« nam je povedal Janez Somi, predsednik Turistične zveze Lendava vabi.


Stolp vrhunce dosega predvsem v času praznikov, letošnjega 1. maja ga obiskalo 1728 ljudi, velik obisk so imeli tudi med velikonočnimi prazniki, bilo je več kot 3500 obiskovalcev. »Vesel sem, da projekt dosega presežke in okolju vrača vložek. Stolp je zelo obiskana turistična točka, mi pa ponudbo še širimo, oživljamo vinsko turistično cesto v Lendavskih goricah ter iščemo sinergijo s kulturnim in termalnim turizmom ter tako ostajamo zanimiva turistična destinacija,« je sklenil mag. Anton Balažek, župan občine Lendava.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije