Legitimirali tudi naključne mimoidoče? Policija odgovarja

Policisti so med varovanjem prejšnjih protestov zaznali več prekrškov in kaznivih dejanj, zato je bilo tudi tokrat zaradi varnostnih okoliščin pričakovati pri posameznih osebah podobna dejanja.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec

Policisti so na petkovih protestih uporabili prisilna sredstva za 12 oseb, do zdaj pa zaradi postopkov niso dobili nobene pritožbe, poroča ljubljanska policijska uprava. Dodali so, da so med varovanjem protesta opravili tudi več postopkov ugotavljanja identitete, pri tem pa niso ugotavljali identitete naključnih mimoidočih ljudi.

Preberite šeSte bili žrtev »policizma«? Ustavni pravnik ogorčen

V preteklih dneh so po družbenih omrežjih namreč zakrožili posnetki in informacije, da so policisti v času protesta legitimirali tudi naključne mimoidoče po nekaterih ljubljanskih ulicah.

Pri policiji so že v soboto navedli, da so ugotavljali identiteto pri osebah, za katere obstajajo razlogi v 40. členu zakona o nalogah in pooblastilih policije.


V današnjem pojasnilu so dodali, da posameznih postopkov ugotavljanja identitete ne morejo komentirati zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov.


Pojasnili pa so, da so med varovanjem prejšnjih protestov zaznali več prekrškov in kaznivih dejanj, zato je bilo tudi tokrat zaradi varnostnih okoliščin pričakovati pri posameznih osebah podobna dejanja.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije