VELIKA POŽARNA VAJA

Na pediatrični kliniki večje število gasilcev, izvedli bodo tudi evakuacijo otrok in zaposlenih

Je bolnišnično osebje usposobljeno za ukrepanje v primeru požara?
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Na Pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bo dopoldne potekala velika požarna vaja, poimenovana Pripravljeni na požar. Na vaji, ki bo vključevala tudi evakuacijo otrok in zaposlenih, bodo poleg gasilcev, ki delujejo pod okriljem UKC, sodelovale tudi Gasilska brigada Ljubljana in druge organizacije.

Kot so sporočili iz UKC, je namen velike požarne vaje preveriti usposobljenost bolnišničnega osebja za ukrepanje v primeru požara, vodenje evakuacije, reševanje otrok ter izvedba vertikalne in popolne evakuacije vseh, ki se bodo v času požarne vaje nahajali v stavbi Pediatrične klinike UKC Ljubljana.

Na vaji bodo poleg zaposlenih v Gasilski enoti UKC in na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana sodelovali Gasilska brigada Ljubljana, policija, Reševalna postaja Ljubljana, Dispečerski center zdravstva Ljubljana, Regijski center za obveščanje Ljubljana, Operativno-komunikacijski center Ljubljana, zaposleni v službi za korporativno varnost in tehnično-vzdrževalnem sektorju UKC Ljubljana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije