KOLONE

Na cestah povečan promet, vsi pa opozarjajo na ponedeljek

Ta konec tedna spada med prometno najbolj obremenjene poletne vikende, je pa zelo veliko vozil na cestah pričakovati tudi prihodnja dva vikenda.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec

Ob vrhuncu poletne sezone je na slovenskih cestah močno povečan promet. Trenutno je gneča predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško, kjer so najdaljše čakalne dobe za vstop v Slovenijo do dve uri. Zastoji so tudi pred predorom Karavanke in na nekaterih cestah proti turističnim krajem. Še več prometa je pričakovati v ponedeljek.

Daljše čakalne dobe za vstop v državo so na mejnih prehodih Gruškovje (od ene do dveh ur), na mejnem prehodu Obrežje se čaka 45 minut, pol ure pa na mejnih prehodih Metlika, Jelšane in Vinica. Nekaj čakanja je tudi pri izstopu. Čakalne dobe so dolge približno 30 minut, in sicer na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane, Starod in Gruškovje.

Nastajajo tudi zastoji. Na cesti mimo jezera skozi Bled in pred nekaterimi mejnimi prehodi s Hrvaško. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg štiri kilometre. Občasno zapirajo predor Ljubelj proti Avstriji zaradi gneče in nadzora potnikov na avstrijski strani.

Na Gorenjski cesti je zaprt izvoz Jesenice vzhod proti Karavankam. Obvoz za Jesenice in Kranjsko Goro je prek priključka Lesce.

Prometno obremenjeni ponedeljki

Še posebej prometnoinformacijski center opozarja na prometno obremenjene ponedeljke. »Če se boste na pot odpravljali jutri, je vsekakor treba računati z daljšimi potovalnimi časi, to pomeni s kar precejšnjimi zamudami. Skoraj vsak ponedeljek do zdaj so nastajali daljši zastoji po primorski avtocesti in na ljubljanski obvoznici. Tudi zato, ker se po zatišju čez vikend vsem osebnim vozilom na cestah pridružijo še tovorna vozila,« je za STA povedala Barbara Janežič iz prometnoinformacijskega centra.

Ta konec tedna spada med prometno najbolj obremenjene poletne vikende, je pa zelo veliko vozil na cestah pričakovati tudi prihodnja dva vikenda. »Če ne pride do kakšne prometne nesreče, promet še kljub vsemu poteka relativno normalno. V nasprotnih primerih pa lahko vozniki računajo tudi z več deset kilometrov dolgimi zastoji,« je še dodala Janežičeva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije