»MARKO, DAJ ŠE«

Mikrobiolog udaril po Potrču: Njegov domet so številke

Napoved srbske virologinje, da ne bo drugega vala, je označil za strokovo napako.
Fotografija: Marko Potrč je eden najbolj znanih nasprotnikov strogih ukrepov za zajezitev virusa. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Marko Potrč je eden najbolj znanih nasprotnikov strogih ukrepov za zajezitev virusa. FOTO: Zaslonski posnetek

Mikrobiolog Gorazd Pretnar, zaposlen v koprski enoti Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, je Marku Potrču enkrat že nalil čistega vina, se je tokrat ponovno obregnil obenj (nelektorirano).

»Avgusta je Potrč javno zatrdil, da drugega vala ne bo. Ta, recimo, da je človek, dela vse, da bi se nov korona virus čimbolj razširil med ljudi. Ne samo to, dobesedno vzvišeno žali narod, ki mu baje pripada. Njegovi nekdanji mariborski kolegi pravijo, da tekstov ni sposoben pisat sam. V kar bi verjel. Njegov domet so številke, ki brez znanja virologije, obnašanja virusov, izgubljanja virulence, pojavi mutacij, kroženja virusa z nižjo virulenco v napol zaprtih populacijah evropskih držav ne povedo ničesar. In tako Potrč izpade izmed verodostojnih tolmačev pandemije. Priznam, da me enako kot mr. Bean nasmeje do solz. Marko daj šeee.«



Pretnar je ponovno udaril po Potrču. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Pretnar je ponovno udaril po Potrču. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Pod Pretnarjevim zapisom so se usuli komentarji. Ena komentatorka je Pretnarja pozvala, naj že pusti Potrča pri miru, češ da ni on razpihal virusa v Vuhanu, na kar ji je Pretnar odvrnil, da ga je pa v Sloveniji. Druga komentatorka pa ga je opozorila, da je tudi priznana srbska virologinja Ana Gligić maja rekla, da ne bo drugega vala in ga vprašala, kako pa gleda na to. »Kot na strokovno napako,« je odgovoril.

Potrč je sicer nazadnje na svojih spletnih omrežjih objavljal na valentinovo, ko se je zavzel za to, da je odločitev o cepljenju svobodna odločitev vsakega posameznika.

image_alt
Potrč razkril, kaj ga je v švedski šoli presenetilo (FOTO)

image_alt
Lili Žagar udarila po nekdanjih kolegih: Prevečkrat sem se ugriznila v jezik

image_alt
Potrč je naredil veliko sranje in pobegnil

image_alt
Marko Potrč fasal opomin pred tožbo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije