NOVI SVET STRANKE

Menjave v Levici? Mesec priznal, da »vidi določeno nezaupnico« (VIDEO)

V novi svet stranke je bilo na kongresu od 25 voljenih članov v svet stranke izvoljenih 15 iz t. i. levega krila, kot je poslanec Miha Kordiš poimenoval strujo članstva, ki je kritična do aktualnega vodenja stranke.
Fotografija: Luka Mesec. FOTO: Zaslonski Posnetek/youtube
Odpri galerijo
Luka Mesec. FOTO: Zaslonski Posnetek/youtube

Koordinator Levice Luka Mesec v rezultatih nedavnega volilnega kongresa stranke »vidi določeno nezaupnico«. Kot je dejal, je zato »edino korektno«, da na mizo da vprašanje, ali se člani sveta stranke strinjajo, da jo še vodi kot koordinator.

image_alt
To pa je naklonjenost! Tako blizu si je bil Luka Mesec s špansko ministrico (FOTO)

V novi svet stranke je bilo na kongresu od 25 voljenih članov v svet stranke izvoljenih 15 iz t. i. levega krila, kot je poslanec Miha Kordiš poimenoval strujo članstva, ki je kritična do aktualnega vodenja stranke. Meni, da je šla stranka preveč proti sredini in da se mora vrniti na levico. Ravno Kordiš je dobil največ glasov članov stranke.

Predlagal bo, da v naslednjem mandatu ne bo več koordinator

»Glede na rezultat volitev na kongresu bom ponudil, da stranke ne vodim več, se pravi, da v naslednjem mandatu ne bom več koordinator,« je dejal Mesec v današnji izjavi za medije.

image_alt
Zakrožila vest, da se poslavlja Janez Janša: tako se je odzval prvak SDS

Še pred konstituiranjem novega sveta se bodo »z levim krilom pogovarjali, kako doseči kompromis v stranki, temeljni dogovor pri tem pa je, kdo je primeren vodja stranke«, je dejal Mesec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije