KOGA BO ZAPOSLILA?

Končno razkrito, kdo bodo najožji sodelavci Nataše Pirc Musar

V ekipi je tudi nekdanja novinarka nacionalke.
Fotografija: Nataša Pirc Musar. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Nataša Pirc Musar. FOTO: Blaž Samec

Nataša Pirc Musar bo še ta teden zaprisegla kot predsednica države, zdaj pa so iz njene ekipe sporočili, kdo bodo njeni najožji sodelavci. Kot poroča N1, bodo predsednici države svetovali Zlatko Šabič, Miriam Možgan, Eva Tomič, Nataša Dolenc, Breda Bunič, Aleksej Skok, nepoklicno pa tudi Biserka Marolt Meden. Šefinja njenega kabineta bo Ula Tomaduz, generalni sekretar urada pa Uroš Krek.

Na Erjavčevo se tako vrača Uroš Krek, ki je bil v preteklosti generalni sekretar v uradu predsednika republike Danila Türka. Na področju zunanje politike bo imela Nataša Pirc Musar kar dva svetovalca: profesorja na ljubljanski Fakulteti za družbene vede (FDV) Zlatka Šabiča in diplomatko Miriam Možgan, ki je kariero začela kot novinarka na Valu 202, kasneje pa jo je pot zanesla v državno upravo. Po preselitvi v diplomatske vrste je bila med drugim namestnica veleposlanika v Washingtonu in namestnica veleposlanice v Parizu. Veleposlanica Eva Tomič bo svetovalka predsednice države Nataše Pirc Musar za podnebno politiko. 

Poleg zaposlenih v uradu bodo z njo sodelovali tudi zunanji strokovnjaki

Breda Bunič, ki že več kot 20 let deluje na področju zagotavljanja enakih možnosti žensk in moških v obrambnih strukturah, bo svetovalka predsednice republike za posebne projekte. Aleksej Skok pa je vseskozi sodeloval v volilnem štabu Nataše Pirc Musar in skrbel za njene stike s terenom. Tudi v prihodnje bo zadolžen za obiske predsednice države po Sloveniji, za njene stike z občinami in župani, svetoval ji bo na področju lokalne samouprave … 

Poleg zaposlenih v uradu bodo z Natašo Pirc Musar sodelovali še nekateri nepoklicni svetovalci oziroma zunanji strokovnjaki. Na področju družbenih dejavnosti ji bo nepoklicno svetovala predsednica društva Srebrna nit Biserka Marolt Meden, ki se je tudi prva podpisala pod kandidaturo Pirc Musar. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije