STOPIL PRED MEDIJE

Komu se tresejo hlače? To je napovedal Karl Erjavec

Pritiski s terena so zelo močni, izpostavlja Karl Erjavec, prvak Desusa.
Fotografija: Karl Erjavec. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Karl Erjavec. FOTO: Jure Eržen, Delo

»Moram povedati, da bo v stranki Desus v četrtek sklican izvršni odbor in svet stranke. Tudi tam bomo imeli razpravo predvsem, kakšen je položaj stranke Desus v trenutni koaliciji in tudi o tem, ali bi stranka Desus to koalicijo zapustila in postala tvorni člen koalicije KUL,« je danes dejal Karl Erjavec, prvak Desusa. Napovedal je, da bodo na izvršnem odboru obravnavali pobudo za izključitev poslanca Roberta Polnarja. Pobuda prišla tudi s strani občinske organizacije, katere član je, to je Šentjur pri Celju. Poudarja neprimerne izjave in žaljiv nastop do stranke Desus. To pomeni, da ko bo izključen iz stranke Desus, ne bo več niti član poslanske skupine Desus, je jasen Erjavec. Dodal je še, da bo več znanega v četrtek, ko bosta organa stranke zasedala.

Pritiski s terena so zelo močni, pravi Erjavec. Zlasti veliko nezadovoljstvo glede dela aktualne vlade: motijo jih ideološke teme in napadi na medije, tudi nepribliževanje jedrni evropski, ampak Madžarski in Poljski, je izpostavil.

»Kar se tiče koalicijske pogodbe in uresničevanje našega programa, ni posebnih pripomb,« je povedal Erjavec in dodal, da v Desusu pričakujejo, da če bo padla odločitev za drugo koalicijo, da bodo tudi tam enako in na enaki ravni uresničevali pravice za starejše, upokojence, to kar je določeno v pogodbi aktualne vlade.

Podpora LMŠ za mandatarja

O tem, ali je kandidat za mandatarja, Erjavec pravi, da je treba počakati na četrtek, potem pa na dogovor morebitne nove koalicije. Ne smemo pozabiti, tako Erjavec, da pomembno vlogo igra SMC. Desus bo potegnil določene odločitve, pričakujemo pa od SMC, da se opredeli do različnih pobud.

»Dokler ne bo 46 glasov, tudi ne bo znano ime mandatarja,« na vprašanje, da so ga v LMŠ že javno podprli za mandatarja, odgovoril Erjavec. V isti sapi pa je dodal: »Sem pa eden od kandidatov.«

Odnosi z Gantarjem in glasovi poslancev

Erjavec je še pojasnil, da sta z Gantarjem v dobrih odnosih in drug drugemu zaupata. Vnovič je povedal, da je že leta 2018 v času volilne kampanje zelo jasno povedal, da se ne vidi v vladi, ki bi jo vodil Janez Janša: »Mislim, da so državljani v devetih mesecih videli, zakaj si ne želim sodelovati v tej vladi.«

Če se svet stranke ne odloči za odhod, kaj to pomeni za njegov položaj? Na to vprašanje ni želel odgovarjati, saj da je fiktivno. Na očitek, da mu utegne pobegniti še kakšen poslanec, če bodo zapustili koalcijo, pa je Erjavec odvrnil, da so nekateri med njimi že večkrat v javnosti dejali, da bodo spoštovali, kar bodo organi stranke rekli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije