ZBIRANJE SREDSTEV ZA ŽRTVE

Kakšno presenečenje za gledalce dobrodelne nogometne tekme! Poglejte ... (FOTO)

Čustven začetek dobrodelne tekme s himno, ki jo je simbolično zapela Črnjanka.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic/delo

Gledalci so v razprodanih Stožicah dočakali zvezde svetovnega nogometa. 16 tisoč vstopnic je bilo prodanih za od 20 do 500 evrov na vstopnico, nobena ni bila podarjena, je povedal glavni krivec današnjega dobrodelnega dogodka predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Na tribunah je bilo tudi 1600 predstavnikov civilne zaščite, gasilcev in vojakov, ki so avgusta pomagali prizadetim v poplavah.

Napovedanim zvenečim imenom, kot so Zvonimir Boban, Paolo Maldini, Luis Figo in drugi pa se je nenapovedano – kot presenečenje organizatorjev – pridružil tudi Zlatan Ibrahimović, kar je povzročilo pravi vihar med nogometnimi navdušenci na stadionu.

FOTO: Leon Vidic, Delo
FOTO: Leon Vidic, Delo

Nogometne zvezdnike so na igrišče pospremili otroci iz Mengša, ki so jih med poplavami gasilci evakuirali iz poplavljenega vrtca. Slovensko himno pa je simbolično zapela Adrijana Kamnik, ki je doma v Črni na Koroškem, torej v občini, ki je bila zaradi poplav med najbolj prizadetimi v Sloveniji.

To je najbolj obiskana tekma vseh časov, za kar se lahko zahvalimo 36 igralcev svetovnega formata, ki so se odločili priskočiti na pomoč naši državi. Vzdušje na stadionu je vrhunsko, ves čas tekme pa se še zbirajo sredstva za pomoč žrtvam poplav. Darujete lahko s telefonskim sporočilom POMAGAM5 na 1919.

Na tekmi tudi številni znani Slovenci

Na dobrodelni prireditvi je videti številna znana imena, številne politike, med njimi je tudi predsednica države Nataša Pirc Musar in predsednik vlade Robert Golob.

Oglejte si fotogalerijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije