ROKI TEČEJO

Kaj se bo zgodilo s poslancem Gibanja Svobode, če Bešič Loredan sprejme poslanski mandat?

Aleksander Prosen Kralj nam je povedal, kaj bo počel, če ne bo več poslanec.
Fotografija: Danijel Bešič Loredan  FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Danijel Bešič Loredan  FOTO: Blaž Samec

Poslanec Gibanja Svobode Aleksander Prosen Kralj je eden tistih, ki gotovo najbolj nestrpno pričakujejo, kakšna bo odločitev Danijela Bešiča Loredana. Ortopedskega kirurga po odhodu z ministrske funkcije namreč čaka poslanski stolček v državnem zboru. Tja se je uvrstil kot nadomestni poslanec po imenovanju Mateja Arčona na ministrsko funkcijo, a ker je tudi Bešič Loredan postal minister, je bil naslednji v vrsti za poslanski mandat Prosen Kralj.

Državna volilna komisija je Bešič Loredanu že pred več kot dvema tednoma poslala dopis z obvestilom, a pošte Bešič Loredan do petka, ko se je iztekel 15-dnevni rok, ni prevzel.

image_alt
Kam je izginil Bešič Loredan? V petek bo minil 15-dnevni rok in to sledi

»Dokler ne bo znano, kako se je odločil, bom svoj poslanski mandat opravljal vestno in odgovorno,« je v kratkem telefonskem pogovoru za našo spletno stran dejal Prosen Kralj, ko smo ga vprašali, ali razmišlja o tem, da se lahko njegov poslanski mandat kmalu konča.  Zmotili smo ga ravno med oddihom, odpotoval je čez lužo, v Chicago.

Povedal nam je še, da ga, če ostane brez poslanskega mandata, ne skrbi, kaj bi počel v prihodnosti. »Sicer o tem res ne razmišljam, a imam dovolj drugih možnosti. Še vedno imam tudi svoje podjetje, tako da me to ne skrbi,« je še dejal.

Aleksander Prosen Kralj je pred vstopom v politiko več let delal v novinarstvu. Kar nekaj let smo ga lahko spremljali tudi na malih ekranih, v oddaji 24ur je pokrival novice iz sveta zabave. Ko se je poslovil od komercialne televizije, je začel delovati v podjetju Dobre zgodbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije