ANKETA POP TV

Janša prednost pred Šarcem po volitvah povečal

SDS še naprej dominira.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Če bi bile spet volitve, bi relativna zmagovalka predčasnih volitev stranka SDS dobila 24,7 odstotka po anketi, ki jo je agencija Mediana opravila za Pop TV. Druga bi bila stranka LMŠ (10,1 odstotka).
Janez Janša. FOTO: Uroš Hočevar
Janez Janša. FOTO: Uroš Hočevar

Na tretjem mestu je Levica z 8,4 odstotka. Sledijo SD z 8,2 odstotka, SMC s 5,6 odstotka in NSi 4,6 odstotka. Za SNS se je opredelilo 3,8 odstotka vprašanih. Nad dvema odstotkoma podpore sta še Stranka Alenke Bratušek in Desus.

Dobrih 13 odstotkov (13,3 odstotka) anketiranih ne ve, katero stranko bi izbrali. Nekaj več kot šest odstotkov (6,4 odstotka) ne bi izbralo nobene, trije odstotki pa niso želeli odgovoriti.
Marjan Šarec. FOTO: Jure Eržen, Delo
Marjan Šarec. FOTO: Jure Eržen, Delo

Tri mesece po odstopu predsednika vlade njegovo ekipo, ki opravlja le še tekoče posle, podpira nekaj več kot vsak tretji vprašani (36,8 odstotka). Slaba polovica (49,1 odstotka) jih ostaja nezadovoljnih, 14,1 odstotka je neopredeljenih.

Na lestvici politikov so volitve precej premešale vrstni red. Prvo mesto je tudi tokrat rezervirano za predsednika republike Boruta Pahorja, na drugem mestu je evropska komisarka Violeta Bulc. Na tretje mesto je skočil zdaj že nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez, za njim je njegov naslednik in prvak NSi Matej Tonin.

Mediana je anketo izvedla na vzorcu 743 anketiranih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije