LEVI BLOK

Janković: Po bitki so vsi generali pametni

Ljubljanskemu županu je žal, da se ostali niso odzvali povabilu k levemu bloku.
Fotografija: Zoran Janković. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Zoran Janković. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Ljubljanski župan Zoran Janković je v odzivu na izide državnozborskih volitev za STA ocenil, da nastaja nekakšen levi blok, saj koalicija, ki se zdaj izrisuje, kaže na levo sredino. Poudaril je tudi, da levi blok, ki ga je sklenil s predsednikom Desusa Karlom Erjavcem, ni bil predvolilna koalicija, saj sam ni šel na volitve.

»Odločitev, ki so jo podali državljani na volitvah, je jasna, glasovi so podeljeni,« je poudaril Jankovič. Oceno vodje poslanske skupine Desusa Franca Jurše, da je bila sklenitev levega bloka z Jankovičem napaka, pa je komentiral, da ima vsak pravico, da volilni rezultat ocenjuje po svoje.

Opozoril pa je, da je pred volitvami izvršni odbor Desusa soglasno podprl ta poziv k sklenitvi levega bloka. »Kot pravijo, po bitki so vsi generali pametni,« je še dodal Janković. Ljubljanskemu županu je tudi žal, da se tudi ostali, s katerimi so se pogovarjali, niso odzvali povabilu k levemu bloku.

Na vprašanje, kakšno popotnico majhna volilna podpora stranki Desus v Ljubljani pomeni zanj pred jesenskimi lokalnimi volitvami, je Janković odgovoril, da so županske volitve nekaj povsem drugega in da je za to treba počakati do novembra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije